Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, με το 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κοντοδεσποτίου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που βρίσκεται στα Σπάτα Αττικής. Το τηλ. επικοινωνίας με το πάρκο είναι 210-6634724. Το εισιτήριο για τους μαθητές είναι 8 €. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη, αφού γίνεται μέσω της αττικής οδού.
Οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν με ασφάλεια, από πολύ κοντά, ζώα και πτηνά που δε συναντώνται στον ελλαδικό χώρο. Σε ένα πεντακάθαρο περιβάλλον, ειδικά διαμορφωμένο ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες, τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων τους περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του πάρκου.



Η περιήγηση στα μονοπάτια του πάρκου διαρκεί περίπου τρεις ώρες (για όποιον θέλει να δει όλα τα ζώα και να τα μελετήσει). Οι χώροι είναι άνετοι, ενώ υπάρχουν προστατευτικά διπλά κλουβιά όπου χρειάζεται.
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι των δύο σχολείων πραγματικά ενθουσιάστηκαν με αυτά που είδαν στο πάρκο. Είδαν ζώα και πτηνά την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαν!
Οι δύο ώρες που μείναμε στο πάρκο ήταν πολύ λίγες και όλοι ανυπομονούμε να το ξαναεπισκεφτούμε έχοντας πιο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας!


Πρέπει να πούμε πως τα ζώα είναι χωρισμένα σε ενότητες όπως ερπετά, τροπικά πτηνά, αιλουροειδή, ζώα σαβάνας, πίθηκοι-μαϊμούδες, φάρμα κ.α. για την καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών. Υπάρχουν χαρακτηριστικά δείγματα από την πανίδα όλης της υφηλίου. Πολλά μάλιστα βρίσκονται σε χώρους παρόμοιους με τους φυσικούς τους.
Στο πάρκο υπάρχουν χώροι ξεκούρασης, τουαλέτες, παιδική χαρά, κυλικείο καθώς και περίπτερο αγοράς αναμνηστικών προϊόντων.