Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Εύβοια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών


Στη 9/10/2008 οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν αρχικά τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι.

Στη συνέχεια το Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Άννας, έπειτα το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κερασιάς και τέλος το Λαογραφικό Μουσείο της Λίμνης. Οι παραπάνω τοποθεσίες βρίσκονται στη βόρεια Εύβοια.


Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν αφενός κουραστική διότι τα παιδιά λόγω του δύσκολου δρόμου ζαλίστηκαν, αφετέρου όμως αποζημιώθηκαν από τη φανταστική διαδρομή μέσα σε ένα μαγευτικό φθινοπωρινό περιβάλλον.









Το μουσείο της Αγίας Άννας ήταν πολύ πλούσιο σε εκθέματα. Η δε ξεναγός μας ήταν πολύ εξυπηρετική κατατοπιστική και φιλική με τα παιδιά.





Στο χωριό Κερασιά πήγαμε στο μουσείο και έπειτα στην πλατεία του χωριού, όπου μας υποδέχτηκε ο πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε να μας ξεναγήσει με χαρά, αφού δεν είχε τοποθετηθεί ακόμη ξεναγός.







































































































































Στη συνέχεια μετά από μια πολύ όμορφη διαδρομή και διερχόμενοι από τη μονή του Οσίου Δαυίδ φτάσαμε στην πανέμορφη Λίμνη. Εκεί λόγω του περασμένου της ώρας επισκεφτήκαμε μόνο το Λαογραφικό Μουσείο και όχι το Ιστορικό.














Το συγκεκριμένο μουσείο ήταν άρτια εξοπλισμένο με εκθέματα τα οποία θαύμασαν οι μαθητές, που καθώς τα παρατηρούσαν άφηναν τη φαντασία τους να ταξιδέψει χρόνια πριν.. σε εκείνα της τουρκοκρατίας και της επανάστασης του 21΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τόσο γλαφυρή ξενάγηση στο συγκεκριμένο μουσείο μας την έκανε ο άνθρωπος που φρόντισε για την οργάνωση αυτού, ο κ. Δημήτρης Αποστόλου.
























Aπό την παραπάνω εκπαιδευτική εκδρομή, παρ’ όλο που επιστρέψαμε κουρασμένοι ήμασταν όλοι γοητευμένοι…