Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κας ΓΙΩΤΑΣ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ 4ο ΚΑΙ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΗΒΑΣ


Τα σχολεία έχοντας σαν στόχο, να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο και τη λογοτεχνία, καλούν συγγραφείς και εικονογράφους. Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 οι τυχεροί των 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων της Θήβας, συνάντησαν στο σχολείο τους την παιδαγωγό- ηθοποιό και συγγραφέα κα Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου.
Με την προτροπή των δασκάλων τους είχαν αγοράσει και διαβάσει το βιβλίο της με τίτλο: «Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών» των εκδόσεων susaeta. Μια διασκεδαστική τρυφερή ιστορία με θέμα το φαινόμενο του εκφοβισμού.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από ΜΟΥΣΙΚΑ και ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ παιχνίδια να ανακαλύψουν την αξία της φιλίας. Η συνάντηση ήταν ένα μάθημα διαφορετικό, με θέατρο, με παιχνίδι και δράσεις. Οι μαθητές έμαθαν παίζοντας, για τη βία των συμμοριών και πώς να την αντιμετωπίζουν. Έφτιαξαν το δένδρο της φιλίας και πήγαν στις τάξεις τους χαρούμενοι, ευχαριστημένοι και με τα βιβλία τους υπογεγραμμένα από τη συγγραφέα.



Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στο παράρτημα του βιβλίου θα βρουν χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου του εκφοβισμού.
Αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι και ιδιαιτέρως οι διευθυντές των δύο σχολείων, του 2ου Δημοτικού κος Σταύρος Σταύρου και του 4ου Δημοτικού κα Δέσποινα Νίκα, που πήραν την πρωτοβουλία και έδωσαν στους μαθητές τους μια τέτοια εμπειρία.
Η συνάντηση αυτή έγινε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους για την Ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου