Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Προετοιμασία πρωινού

Στο Νηπιαγωγείο Νεοχωρακίου στην σχολική χρονιά 2010-2011 η εκπαιδευτικός Αγορίτσα Λιάσκα με ομάδα 5 νηπίων υλοποίησαν πρόγραμμα διάρκειας 4 μηνών με τίτλο Υγιεινή διατροφή και σκοπό «Να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή και ν’ αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες» Όλη η τάξη λειτουργούσε ως ομάδα λόγω του μικρού αριθμού των παιδιών.Σας παρουσιάζουμε την Δραστηριότητα με θέμα : «Προετοιμασία πρωινού».
Όπως σημειώνει ή ίδια η νηπιαγωγός:
«Σκεφτήκαμε να ετοιμάσουμε πρωινό στο νηπιαγωγείο, γιατί τα περισσότερα παιδιά ,το πρωί πίνουν μόνο γάλα
Έτσι ετοιμάσαμε μια λίστα με τρόφιμα που θα θέλαμε να έχουμε στο πρωινό μας και οι μαμάδες ανέλαβαν να τα φέρουν .
Στρώσαμε το τραπέζι και καθίσαμε, ώστε να πάρουμε όλοι μαζί ένα υγιεινό πρωινό.
Γάλα, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, βιτάμ, τοστάκια με τυράκι , φρεσκοστυμμένο χυμό ,μήλα, μπανάνες.
Ένα παιδάκι ζήτησε να βάλει ζάχαρη ,αλλά πού να τολμήσει ! «μας παχαίνει ,μας χαλάει τα δόντια, βαλε μελάκι » ,του φώναξαν οι άλλοι μαθητές..
Ένα άλλο παιδάκι δεν έπινε καθόλου γάλα, απλώς αρκέστηκε να το δοκιμάσει. Του πρότειναν να φάει τοστάκι με τυράκι και να του κάνει η μαμά του κρεμούλα η ρυζογαλάκι.





Έτσι του έκαναν μια ωραία εναλλακτική πρόταση, για ένα υγιεινό πρωινό.
Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ που πήραν πρωινό στο σχολείο και δοκίμασαν όλα όσα ετοιμάσαμε και καταρρίψαμε τους ισχυρισμούς των μαμάδων ότι το πρωί τα παιδιά τους μόνο γάλα πίνουν και αυτό με το ζόρι .
Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ χαρούμενα και μου ζήτησαν να ξαναφάμε πρωινό στο σχολείο.
Στο τέλος φτιάξαμε μια αφίσα με εναλλακτικές προτάσεις πρωινού και γράψαμε τους λόγους που πρέπει να παίρνουμε πρωινό, μικροί και μεγάλοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: