Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για την Κατασκευή Νηπιαγωγείων.

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων προκειμένου να συμβάλλει στην αναβάθμιση των Σχολικών υποδομών της Εύβοιας, έχει προγραμματίσει την κατασκευή 20 Νηπιαγωγείων στο Νομό της Εύβοιας κατά την προσεχή πενταετία 2008-2012. Για την ιεράρχηση των αναγκών απαιτείται συνεργασία της Νομαρχίας Εύβοιας, των Δημάρχων της κάθε περιοχής και των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.
Το αρμόδιο γραφείο Εκπαίδευσης καλείται να συντάξει για την κάθε περίπτωση έγγραφο που να αναφέρεται πότε η σχολική μονάδα έχει ιδρυθεί και να τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα κατασκευής του έργου στο συγκεκριμένο χώρο.
Στα πλαίσια της ίδιας έκθεσης πρέπει να αναφέρεται το σημερινό μαθητικό δυναμικό και ο αριθμός των τμημάτων κλασικού και ολοήμερου όπως και η αναμενόμενη εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού. Οι σημερινές συνθήκες στέγασης (δημόσιο ή μισθωμένο διδακτήριο – βάρδια – κατάσταση διδακτηρίου – χρονολογία κατασκευής υφιστάμενου διδακτηρίου) θα πρέπει να αποτελούν στοιχεία της έκθεσης και θα συνοδεύονται με φωτογραφίες οι οποίες θα δείχνουν τις συνθήκες στέγασης. Οι δρόμοι προσπέλασης είναι ένα ακόμη στοιχείο όπου θα εστιάσει η εισήγηση του Γραφείου και θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι έχουν ομαλές κλίσεις, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης στη θέση και τοποθέτησης τόσο του γερανού όσο και αυτοκινούμενου βαρέος οχήματος (νταλίκας), με διαστάσεις κίνησης : μήκος 12μ. πλάτος 4μ. και ύψος 4,5μ.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης να μην υπάρχει ιδιοκτησιακό πρόβλημα στο οικόπεδο και να είναι δυνατή η έκδοση της προβλεπόμενης οικοδομικής άδειας.

Χαλκίδα : Η πόλη στα λευκά


Παλιά Γέφυρα

Στρογγυλό


Καράμπαμπας


Πλατεία Αγ. Νικολάου


Λιμάνι

Δικαστήρια

Δημαρχείο
Σταθμός των τρένων

Με την 508 / 18-2-2008 Απόφαση του Νομάρχη της Εύβοιας που υπογράφει ο Αντινομάρχης Ιωάννης Παπουτσής διακόπτεται η "λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Α/ βάθμιας & Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Εύβοιας την Τρίτη 19-2-2008 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεων) που επικρατούν στο Νομό".

Χαλκίδα : Η πόλη στα λευκά








Οι πολίτες καθαρίζουν τα πεζοδρόμια .



Χαλκίδα : Η πόλη στα λευκά






Χιονισμένοι Δρόμοι