Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

μάσκες με γυψόγαζες

Με αφορμή τις Απόκριες στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής εμείς, οι μαθητές του 4ου Δημ. Σχ. Λιβαδειάς, φτιάξαμε μάσκες. Η δασκάλα των εικαστικών, η κ. Μαρία Μηλιώτη, μας έδειξε πως μπορούμε να φτιάξουμε μάσκες με γυψόγαζες. Στην αρχή μας φάνηκε πολύ δύσκολο, αλλά μετά σιγά -σιγά τα καταφέραμε και φτιάξαμε μόνοι μας μάσκες.

Υλικά που χρειαστήκαμε: 1) γυψόγαζα από το φαρμακείο, 2) ψαλίδι, 3) μια λεκανίτσα με νερό, 4) βαζελίνη και 5) ένα μοντέλο. Πήραμε τις γυψόγαζες τις βρέξαμε στο νερό και τις εφαρμόσαμε πάνω στο πρόσωπο, στην αρχή περιμετρικά. (μέτωπο , μάγουλα, πιγούνι ) ώσπου να περικυκλώσουμε το πρόσωπο του συμμαθητή μας ή της συμμαθήτριά μας.
Γεμίσαμε όλο το πρόσωπο, αφήνοντας ανοικτά τα ρουθούνια και τα μάτια. Είναι προτιμότερο να βάλουμε την γυψόγαζα σε διπλή στρώση.



Μόλις τελειώσαμε αφαιρέσαμε την μάσκα εφόσον είχε στερεοποιηθεί και το «μοντέλο» ένοιωθε πως τραβούσε
Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε μισή μάσκα δηλαδή να έχει μόνο μύτη και μάτια. Στη συνέχεια την βάψαμε και όποιος ήθελε την στόλιζε!
Πώς τη φοράμε;
Τη στερεώνουμε στο πρόσωπο είτε εφαρμόζοντας λάστιχο στα πλάγια είτε κολλώντας ένα ξυλαράκι ώστε να την κρατάμε με το χέρι μας…






ΠΗΓΗ: ΕΛΙΚΩΝΙΟ: Το blog του 4 Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς