Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Διαδραστικοί πίνακες,

Στην ιστοελίδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών εντοπίσαμε την σχετική ανάρτηση την οποία και παρουσιάζουμε μαζί με το συνοδευτικό κείμενο

Το σχολείο μας το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών απέκτησε σήμερα, 25/01/2009 τους πρώτους διαδραστικούς πίνακες, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν σε Δευτέρα και Έκτη τάξη .Τους πίνακες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι δάσκαλοι των άλλων τάξεων. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο εποπτικό μέσο διδασκαλίας που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Andy Warhol

Η Δ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Andy Warhol», που διοργάνωσε το Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών με τη ευκαιρία της πραγματοποίησης της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης στις αίθουσες του μουσείου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά κάποια από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του διάσημου καλλιτέχνη αλλά και εκφραστή ενός ολόκληρου καλλιτεχνικού ρεύματος. Με οδηγό δύο από τους αρχαιολόγους του μουσείου ήρθαν σε επαφή με το κίνημα της «pop art», μαθαίνοντας τα αίτια δημιουργίας του καθώς και τους διαφόρους τρόπους έκφρασής του. Μέσα από ερωτήσεις και διάλογο οι μαθητές ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό κίνημα καθώς και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη χρονική περίοδο. Είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά έργα του διάσημου Andy Warhol, τα οποία αντιπροσωπεύουν τις διάφορες καλλιτεχνικές περιόδους του.
Τέλος, ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι μαθητές φωτογραφήθηκαν και ήρθαν σε επαφή με τη διαδικασία παραγωγής ενός έργου pop art. Τα πορτρέτα τους εκτυπώθηκαν σε διαφορετικά χρώματα και οι ίδιοι σχημάτισαν με μπογιές τα περιγράμματα και διάφορα σχέδια στους αυτοσχέδιους πίνακες ζωγραφικής.