Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Επίσκεψη Του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών Στην Έκθεση Τροχαίας Στη Χαλκίδα

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Έκθεση που οργάνωσε η Τροχαία στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Χαλκίδας. Στην επίσκεψη συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου.
Η επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης, καθώς και ομιλία από τους υπεύθυνους αστυνομικούς της Τροχαίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα, καθώς και έκθεση από κράνη, μοτοσικλέτες και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της Τροχαίας.


Επίσης ενημερώθηκαν με σχέδια, εικόνες και σχετικές προφορικές πληροφορίες για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που έχουν ως πεζοί, συνοδηγοί αλλά και ως μελλοντικοί οδηγοί. Ακόμα παρακολούθησαν σε μηχάνημα προσομοίωσης οδήγηση σε ειδικές καιρικές συνθήκες. Τέλος, τους δόθηκε έντυπο υλικό σχετικό με όλα αυτά που παρακολούθησαν σε αυτήν την επίσκεψη.


Η συγκεκριμένη επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως πολύτιμη για τα παιδιά, αφού συνέβαλε στην κυκλοφοριακή αγωγή που πρέπει να τους δίνεται. Τα εποπτικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν είχαν ως σκοπό να καταστεί σαφές στους μαθητές η ανάγκη της κυκλοφοριακής τους αγωγής από μικρή ηλικία. Ταυτόχρονα μπόρεσαν να δουν από κοντά έναν τροχονόμο, να κάνουν διάφορες ερωτήσεις και να γνωρίσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα.






































Εκδήλωση για την Ημέρα της αποταμίευσης στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας




































Εκδήλωση για την Ημέρα της αποταμίευσης στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ 1η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΟ


ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ
30-10-2008
1η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΟ

Παίξαμε στην παιδική χαρά.

Περπατήσαμε στην παραλία και παρατηρήσαμε τις τσούχτρες που ήταν στην άμμο.

Γράψαμε στην άμμο.


Ανεβήκαμε στο βουνό και μαζέψαμε λουλούδια.