Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Επίσκεψη του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας στο Κέντρο Γαία στο Μουσείο Γουλανδρή




Οι μαθητές της Ε και Στ Τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας επισκέφθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 2009 το Κέντρο Γαία στο Μουσείο Γουλανδρή...



Το 2001 το Μουσείο προχώρησε στη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ. To Κέντρο υποστηρίχθηκε από την Ε.Ε. ως πρωτοποριακό στην Ευρώπη, προκειμένου να αναπτύξει διεπιστημονική δραστηριότητα σε συνεργασία με ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά κέντρα
Το Κέντρο ΓΑΙΑ περιλαμβάνει μεγάλο αίθριο, εκθεσιακούς χώρους, ερευνητικά εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο θέσεων, αίθουσες συλλογών, αίθουσες περιοδικών εκθέσεων και προβολών, διοικητικές υπηρεσίες, café, πωλητήριο και χώρους στάθμευσης.
Κύριοι στόχοι του Κέντρου ΓΑΙΑ είναι η περιβαλλοντική έρευνα και εκπαίδευση. Ειδικότερα για την έρευνα - βασική και εφαρμοσμένη - τα εργαστήριά του, Οικολογίας Εδάφους και Βιοτεχνολογίας και Βιοαναλυτικής Χημείας λειτουργούν στους κρίσιμους τομείς της ποιότητας του εδάφους και των νερών και της ποιότητας της διατροφής και της υγείας του ανθρώπου.


Το Κέντρο Γαία παρουσιάζει στον επισκέπτη πώς λειτουργεί ο πλανήτης Γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια και τη σημερινή κατάσταση, με τις παρεμβάσεις του σύγχρονου ανθρώπου. Στην είσοδο, αλλά και σ’ όλη την πορεία της έκθεσης είναι παρούσα η μορφή της αρχαίας θεάς Γαίας με το χέρι της προσφοράς της προς τους ανθρώπους.Η «Γεώσφαιρα», μοναδική στον κόσμο, ένας ημισφαιρικός θόλος- οθόνη με διάμετρο 5μ. και εμβαδόν 40 περίπου τ.μ., προβάλλει τον περιστρεφόμενο πλανήτη από 225.000 εικόνες υψηλής ανάλυσης. Παρουσιάζει επίσης, σύντομα και περιεκτικά, τη γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη από τη γέννησή του, πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια ως σήμερα. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.






ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ

Όθωνος 100, 145 62 Κηφισιά
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-8015870 Fax : 210-8080674

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές: 09:00 - 14:30
Κυριακή: 10:00 - 14:30
Επίσημες αργίες: ΚΛΕΙΣΤΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι υπεύθυνοι πρέπει να κλείνουν ημερομηνία και ώρα για την επίσκεψή τους. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο (εσωτερικό 550).

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ

Στο Κέντρο ΓΑΙΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύστημα αυτόματης ξενάγησης σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά. Το κόστος χρήσης της συσκευής ανέρχεται στα 2 ευρώ.