Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

To 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων στην Αθήνα.



Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα περιήγησης στις αίθουσες του Μουσείου, βλέποντας από κοντά αγάλματα, αγγεία και γενικότερα αντικείμενα που μέχρι τότε θαύμαζαν μόνο μέσα από σελίδες βιβλίων ή την τηλεόραση.











Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η νέα συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που περιλαμβάνει αντικείμενα από τον Αρχαίο Αιγυπτιακό Πολιτισμό, κάτι το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.














Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα που ξεκινούν από τη Λίθινη Εποχή και φθάνουν έως τα Ρωμαϊκά Χρόνια, με κυριότερους σταθμούς τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, το Μηκυναϊκό, το Μινωικό και τον Κλασικό Ελληνικό.























Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν αντικείμενα που οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους και στις θρησκευτικές τους τελετές. Θαυμασμό προκάλεσαν οι σαρκοφάγοι και οι μούμιες, ανθρώπων αλλά και ζώων.




































Οι δύο ώρες που είχαν προγραμματιστεί για την επίσκεψη δεν ήταν αρκετές ώστε να δουν οι μαθητές το σύνολο των εκθεμάτων στο Μουσείο, οπότε κρίνεται σκόπιμη μία ακόμη επίσκεψη στο άμεσο μέλλον.