Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ασφαλείς διαδρομές αποχώρησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η εκπόνηση ενός σχεδίου ασφαλούς αποχώρησης από το σχολικό κτίριο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι ένα ζήτημα που πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν την περίοδο αυτή οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μας μονάδων. Μέσα από την συγκρότησή του τίθεται για μια άλλη φορά και μέσα από μια ειδικότερη οπτική, το γενικότερο θέμα της προσέγγισης, καταγραφής και αξιολόγησης του «σχολικού χώρου», ως δυναμικής παραμέτρου η οποία συνδιαμορφώνει τις παιδαγωγικές συνθήκες και την ασφάλεια των μαθητών.








Το ζήτημα αυτό αντιμετωπίσαμε με συστηματικό τρόπο την περασμένη χρονιά και το σχετικό υλικό μπορούμε να βρούμε συγκεντρωμένο στην καρτέλα «ασφάλεια μαθητών»
Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρουσιάζουμε υλικό από την επίσκεψη τμήματος του πυροσβεστικού σώματος που έγινε πέρυσι στο Δημοτικό Σχολείου Λεονταρίου το οποίο δεν είχαμε καταφέρει να αναρτήσουμε τον περασμένο Μάιο. Ας το θεωρήσουμε λοιπόν ως σήμα για την έναρξη των σχετικών διαδικασιών από τις σχολικές μονάδες. ώστε να τεθεί και φέτος το ζήτημα της ασφαλούς αποχώρησης από το σχολικό κτήριο των μαθητών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης