Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Kλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας


Τα παιδιά του 25ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδας στις 31/3/2009 ενημερώθηκαν από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας για τις πυρκαγιές και τον τρόπο προστασίας τους. Η ενημέρωση έγινε από τον κ. Σταμέλο Αναστάσιο με την προβολή κατάλληλου υλικού στην αίθουσα τελετών του σχολείου.




Όλα τα παιδιά και οι δάσκαλοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση και τα παιδιά μάλιστα συμμετείχαν ενεργά με καταιγισμό ερωτήσεων. Στο τέλος έγινε και επίδειξη για τον τρόπο χρήσης των μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει το νέο διδακτήριο.

Έκθεση από έργα των παιδιών ...από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας επισκέφτηκαν την έκθεση «30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» που πραγματοποίησε το Εργαστηρίο Τέχνης Χαλκίδας στο Ίδρυμα Ευγενίδου


Με μια αναδρομική έκθεση γεμάτη παιδικό ενθουσιασμό και χρώματα γιόρτασε τα 30 χρόνια ζωής του το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας. Η έκθεση η οποία φέρει τον τίτλο «30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Περιστύλιο Β! ορόφου του Ιδρύματος (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11), και ήταν ανοιχτή για το κοινό, από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009, και ώρα 19:00 παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων κυρίου Αθανασίου Ζεμπίλη, ο οποίος και εγκαινίασε την έκθεση.




Η έκθεση «30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» αποτελείται από έργα των παιδιών που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και περιλαμβάνει πίνακες, κατασκευές, κεραμικά και πανό, γεμάτα χρώμα και φαντασία, με θέματα εμπνευσμένα από την πόλη τους, από την Ελλάδα αλλά και το Σύμπαν που μας περιβάλλει.

Τα έργα, μερικά από τα οποία έγιναν έως και 30 χρόνια πριν, αποτελούν ένα διαχρονικό λιθαράκι πολιτισμού και καταδεικνύουν τόσο την σημαντική πορεία που έχει διαγράψει το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, όσο και το δημιουργικό έργο των παιδιών, κάποια από τα οποία αργότερα συνέχισαν την ζωή τους φοιτώντας σε καλλιτεχνικές ή σχετικές σχολές (π.χ. Αρχιτεκτονική). Η καλλιτεχνική παίδευση και ειδικά η καλλιέργεια των νέων ανθρώπων αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, που πιστεύει στην αρμονική ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων των παιδιών.
Στην γιορτή αυτή βρέθηκαν παλιοί και νέοι μαθητές, οι δάσκαλοι τους αλλά και οι συνδημιουργοί του Εργαστηρίου Χαρίκλεια και Δημήτρης Μυταράς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως επίσης και μια πλειάδα καλλιτεχνών, δασκάλων, συνεργατών του Εργαστηρίου.
Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας ιδρύθηκε το 1978 από τον τότε Δήμαρχο Χαλκιδέων κο Γιάννη Σπανό και τους Ζωγράφους Χαρίκλεια και Δημήτρη Μυταρά με στόχο την καλλιτεχνική και εικαστική ανάπτυξη της πόλης. Το πρώτο τμήμα λειτούργησε για ενήλικες το 1979, ενώ το 1981 λειτούργησαν πειραματικά 2 τμήματα για παιδιά. Σήμερα λειτουργούν 18 παιδικά τμήματα και 16 τμήματα ενηλίκων. Η επιτυχημένη πορεία του Εργαστηρίου διαφαίνεται από τα βραβεία που έχει αποσπάσει κατά καιρούς στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (Σουηδία και Ιταλία). Αξίζει να αναφερθεί η βράβευση που έλαβε, τόσο από την Ακαδημία Αθηνών, όσο και από την Εταιρία Ευβοϊκων Σπουδών.
Σήμερα, 30 χρόνια μετά, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας ατενίζει τον 21ο αιώνα με δυναμισμό και πολλές νέες ιδέες, τιμώντας την πόλη της Χαλκίδας στην οποία γεννήθηκε και την οποία υπηρετεί.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου, το οποίο στηρίζει πάντα την παιδεία, την τέχνη και τον πολιτισμό, συμμετείχε στον εορτασμό δίνοντας στα παιδιά του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας την ευκαιρία να εκθέσουν τα έργα τους στο Περιστύλιο Β! ορόφου του Ιδρύματος Ευγενίδου, κάτω από τον ιστορικό – πλέον - παλαιό Θόλο του Πλανηταρίου.