Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Eνημέρωση των γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών




Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων του Σχολείου μας και για βοήθεια και για ενημέρωση των γονέων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου 2009, στις 17:30, στην αίθουσα του Σχολείου, ομιλία με θέμα: «Πώς να μεγαλώσω υπεύθυνα παιδιά». Ομιλητής ο τέως Σχολικός Σύμβουλος και παιδαγωγός κ. Αναστάσιος Χαρμαντάς. Μετά την παρουσίαση έγινε συζήτηση με τους γονείς για θέματα που τους απασχολούν. Στο τέλος δόθηκε κέρασμα από το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου.

Επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας


Οι Α’, Β’ και Γ’ τάξεις του 1ο Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας.


Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εξοικειωθούν οι μικροί μαθητές με το χώρο ενός μουσείου. Να μάθουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στην αίθουσα ενός τέτοιου χώρου, να είναι ήσυχοι, να μην αγγίζουν τις προθήκες ή τα εκθέματα που υπάρχουν διάσπαρτα στο χώρο. Με τους δασκάλους τους είχαν μια από τις πρώτες τους επαφές με αρχαιολογικά ευρήματα και τους μουσειακούς χώρους.

Επίσης οι μαθητές της Γ’ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πολλά αντικείμενα που έχουν άμεση σχέση με την ύλη τους στα μαθήματα της Ιστορίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος, καλύπτοντας μία μεγάλη χρονολογική περίοδο που εκτείνεται από τη Νεολιθική εποχή έως τα ρωμαϊκά χρόνια.