Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ποδοσφαιρικοί αγώνες

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 τα σχολεία 3ο και 7ο Λιβαδειάς συναντήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κ. Ηλία Λιόντου στη Λιβαδειά.
Με οργανωτές τους γυμναστές των σχολείων Παγώνη Παναγιώτη, Αναγνώστου Δήμητρα και Αποστολίδου Χρυσούλα έγιναν δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες μέσα σε αθλητικό πνεύμα.
Τον πρώτο αγώνα μεταξύ των Στ΄ τάξεων κέρδισε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς με σκορ 3-2, ενώ ο δεύτερος αγώνας μεταξύ δύο μεικτών ομάδων ήρθε ισόπαλος 2-2.


Ο σχολικός χώρος ως ασφαλής χώρος

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βοιωτίας συνεχίζουμε την παρέμβαση στις σχολικές μονάδες της Βοιωτίας σχετικά με την οργάνωση του σχολικού χώρου…
Ο χώρος του σχολικού κτιρίου συχνά προσεγγίζεται μόνο από τη γεωμετρική διάσταση και έτσι αποστερείται τις ιδιαίτερες ποιότητες και τα χαρακτηριστικά του, μεταβάλλεται δηλαδή, σε απλό «περίβλημα» των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.



Η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης Βοιωτίας που δημιουργήθηκε το 2003 με έδρα τη Λιβαδειά και αποτελεί ανεξάρτητο σωματείο, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα παρέμβασης στις σχολικές μονάδες της Λιβαδειάς ώστε να τεθεί το πρόβλημα του σχολικού χώρου ως ερώτημα που χρειάζεται επανεξέταση σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά και φυσικά καινούριες απαντήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βοιωτίας παρεμβαίνει στο 4ο Δημοτικό σχολείο Λιβαδειάς στις 9/2/2011