Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ 12ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

ΠΡΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΑΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ…..

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ, ΤΑΓΑΡΙΑ, ΤΑΜΑΤΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΟΠΛΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΑΠO ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ.

ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ, ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΑΓΚΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ EΡΓΑΛΕΙΟΙ ΠΟΥ ΥΦΑΙΝΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ, ΤΑ ΧΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ.

ΤΕΛΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΣΠΙΤΙΩΝ, ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΞΑΜΕ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΑΡΓΑΛΕΙΟΥΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΝΣΟΝ ΚΑΙ ΥΦΑΝΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΣΑΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΧΙ.