Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Την Τετάρτη 3-12-2008 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις (3) ομάδες.
Την πρώτη αποτελούσαν η Α και Η Β τάξη , την Δεύτερη η Γ και Δ τάξη και την 3η η Ε και Στ.
Στην 1η ομάδα έγινε ενημέρωση για τα φυτά, δένδρα, έντομα. Τα φυτικά εκθέματα άρχισαν με μια εισαγωγή στη βιολογία. Μια μεγάλη τρισδιάστατη αναπαράσταση φυτικού κυττάρου δίνει την πρώτη επαφή με τη βασική μονάδα κάθε ζωντανής ύλης.


Στη 2η ομάδα έγινε ενημέρωση για τα ζώα πτηνά ερπετά- δεινόσαυρους. Τα παιδιά ήρθανε σε επαφή με τα ζώα από όλο τον κόσμο που δεν είχαν δει ποτέ ή δεν είχαν ποτέ γνωρίσει. Ήτανε δε κατανεμημένα σε διάφορους βιότοπους, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.


Η τρίτη ομάδα ενημερώθηκε για πετρώματα και την παλαιολιθική εποχή , τις ανασκαφές και τα απολιθώματα ζώων και φυτών, τα οποία παρέμειναν στο εσωτερικό της γης επί εκατομμύρια έτη και με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκαν σε πέτρα.




Οι συλλογές του μουσείου: βοτανικές , εντομολογικές , ορνιθολογικές , παλαιοντολογικές, γεωλογικές είναι συστηματικά ταξινομημένες σε γεωγραφικά διαμερίσματα και αποτελούν τη βάση για κάθε μελέτη.












Στους μαθητές μας δόθηκαν φύλλα εργασίας που η χρήση και η λύση τους οδήγησε τα παιδιά σε έρευνα και ικανοποίηση.














Μαθητές και δάσκαλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το Μουσείο.