Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα Αγωγής Στοματικής Υγείας με τη βιωματική μέθοδο, από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Βοιωτίας , την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Κρύας.
Στην εκδήλωση ενημερώθηκαν περίπου 150 εκπαιδευτικοί και οδοντίατροι σε σχέση με την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με θέμα την Στοματική Υγεία στα σχολεία της περιοχής Λιβαδειάς, καθώς και την υποστήριξη των προγραμμάτων αυτών από τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και οδοντιάτρων.
Στους συμμετέχοντες δόθηκε το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας «Γερά Δόντια.. Καλύτερη Υγεία» σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή , που έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.
Εισηγητές/τριες ήταν οι :
• Ουλής Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής ΕΚΠΑ
«Πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού πληθυσμού - Εφαρμογή της αγωγής στοματικής υγείας με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης στα σχολεία»
• Καρακικές Σεραφείμ, Οδοντίατρος-Ορθοδοντικός, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας με θέμα: «Η εφαρμογή του προγράμματος Αγωγής στοματικής Υγείας σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Βοιωτίας»
• Βλάχου Αλίκη, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Ν. Βοιωτίας, με θέμα: «Υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων Στοματικής υγείας με τη βιωματική μέθοδο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»
• Κουντουριώτης Γεώργιος, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Δ.Ε. Βοιωτίας, με θέμα: «Η εφαρμογή του προγράμματος Στοματικής Υγείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»