Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών





Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας επισκέπτεται στις 02-04-2009 το Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών


Το Σιδηροδρομικό Μουσείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία δύο υπαλλήλων του ΟΣΕ, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου και του Γιώργου Νικάκη, και άνοιξε τις πύλες του τον Ιούνιο του 1979. Ο επισκέπτης θα κάνει μια ρομαντική περιήγηση στην πολύχρονη και σημαντική ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και Τροχιοδρόμων, μέσα από σπάνιες φωτογραφίες, χάρτες και πολύτιμα αυθεντικά εκθέματα. Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωριστή θέση έχουν η "Τίρυνθα", η παλαιότερη διασωθείσα ατμάμαξα στην Ελλάδα, που κατασκευάστηκε 1884, καθώς και το μοναδικής αξίας ιστορικό βαγόνι-καπνιστήριο του σουλτάνου Αμπντούλ Αζίζ, λάφυρο του Ελληνικού Στρατού κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο.
Διεύθυνση: Σιώκου 4, 10443 Αθήνα
Eίσοδος ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή 09:00 - 13:00 & Τετάρτη 17:00 - 20:00, Δευτέρα κλειστά
Τηλ.: 210 5126295, 210 5246580

η γειτονιά μας σήμερα


Οι μαθητές της Β τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «η γειτονιά μας σήμερα» με στόχους: να μάθουν να προσανατολίζονται, να βρίσκουν μία οδό διαβάζοντας το χάρτη της πόλης, να μελετήσουν διαφορετικά κτίρια και εκκλησίες, να καταγράψουν και να ανακαλύψουν διαφορετικά σημεία της γειτονιάς και να τα συνδέσουν με επαγγέλματα, χρήσεις και ανάγκες.



Οι οδηγίες, οι πληροφορίες και η πρακτική του πώς κυκλοφορώ με ασφάλεια, τι προσέχω, τι ζώα και φυτά υπάρχουν γύρω μου, η ατμόσφαιρα, πως να διατηρώ την πόλη μου καθαρή, αλλά και παίζω διάφορα παιχνίδια στο πεζοδρόμιο, είναι θέματα που δίνουν ευκαιρίες για μια ευχάριστη, αξέχαστη αλλά και γεμάτη μάθηση εμπειρία στους μικρούς πολίτες της πόλης