Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Η εκδρομή του 2ου Νηπιαγωγείου Δροσιάς στην Κύμη






Οι μοναχές μας καλωσόρισαν εγκάρδια μας προσέφεραν κάτι να πιούμε και να φάμε επίσης μας μίλησαν για το ιστορικό της μονής και για την καθημερινή τους ζωή . Συνομίλησαν σε τα παιδιά και τους μοίρασαν εικονίτσες για ευλογία και στην συνέχεια μπήκαμε στο ναό και ανάψαμε κεράκι.
Στον παραδοσιακό συνεταιρισμό γυναικών Κύμης ενημερωθήκαμε για την παραδοσιακή τέχνη μα τα «κουκουλάρικα» και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την έκθεση και αγοράσαμε διάφορα αντικείμενα.

Οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν με τη βοήθεια σχετικού βίντεο σχετικά με το μεταξοσκώληκα και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και έκαναν πολλές ερωτήσεις
Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας απαντήσαμε σε απορίες των παιδιών τα βοηθήσαμε να αποκτήσουν πληροφορίες με βάση τα ενδιαφέροντά τους και δημιουργήσαμε δομές επικοινωνίας και συνεργασίας με τους γονείς. Η εκδρομή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους μας και τις επόμενες ημέρες συζητήσαμε με παιδιά σχετικά με τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους. Με τη δραστηριότητα αυτή έφτασε στο τέλος της η σχολική χρονιά.