Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Δραστηριότητες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εύβοιας

ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ 1ο : ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
(1 – 10 Ιουνίου)

Με τον τίτλο ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ θα πραγματοποιηθούν από 1 – 10 Ιουνίου, δράσεις με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών, από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία του νομού.
Σε κεντρικό επίπεδο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη συνεργασία εκπαιδευτικών προγραμματίζει:
1.Τετάρτη 4 Ιουνίου, ώρα 10.30 – 12 .45, στο 21ο Δημ. Σχ. Χαλκίδος
Εκδήλωση του τοπικού δικτύου «Γεωμυθολογικά Μονοπάτια στην Εύβοια». με δρώμενα από τις εργασίες των σχολείων , παράσταση Καραγκιόζη από το ΚΠΕ Στυλίδας και αισθητική δραστηριότητα έκφρασης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα Δ. Σχ. 2ο , 6ο & 21ο Χαλκίδας, Αγ. Νικολάου, Πολιτικών, 1ο Ερέτριας,1ο Αλιβερίου, Σκύρου
2.Πέμπτη 5 Ιουνίου ,Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
(9 –12.30μ.μ) .Παιχνίδι εξερεύνησης της πόλης, για περιβαλλοντικές ομάδες Δ, Ε, &Στ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων , με τίτλο « Βήματα στη Χαλκίδα».
Με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι η διαδρομή περιλαμβάνει το Κρηπίδωμα, την Παραλία και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας.

ΘΕΜΑ 2ο: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ».
(1 – 10 Ιουνίου)

Έχοντας σαν σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών και την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για όσα συμβαίνουν γύρω μας στη φύση και τους ανθρώπους, εφαρμόζεται για πρώτη φορά το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπ/σης «Ανακύκλωση Αγάπης». Στόχος είναι η συγκέντρωση ρούχων σε καλή κατάσταση, από σχολικές τάξεις και η προσφορά τους σε άλλα παιδιά. Η προσπάθεια αυτή θα βρει αποδέκτες με τη συνεργασία του συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού».
Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ



Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων, διοργανώνει το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν εικαστικές δημιουργίες και θεατρικά έργα και δρώμενα των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων του Νομού.


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
  • στο Κλειστό Γήπεδο Κανήθου
    Δευτέρα 2 – Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008 ώρες 9:00π.μ. – 13:00μ.μ.
    Εικαστικές δημιουργίες

  • στο Θέατρο Παπαδημητρίου
    Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 ώρες 9:00π.μ. – 13:00μ.μ.
    Θεατρικά έργα - δρώμενα

    Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό και μπορούν να τις παρακολουθήσουν σχολεία που δεν συμμετέχουν σε Πολιτιστικό Πρόγραμμα.

Οργάνωση:Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας