Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κείμενα με αφορμή μια εκδήλωση

Το αφιέρωμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς στον Οδυσσέα Ελύτη έδωσε αφενός μεν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ποιητή του Αιγαίου και της Θάλασσάς αλλά και να παρουσιάσουν το Πολιτιστικό πρόγραμμά τους στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου αλλά και στους γονείς, συγγενείς και φίλους τους. Αυτό ήταν μια εμπειρία π οποία τους δημιούργησε ποικίλα συναισθήματα. Πολλά από αυτά τα συναισθήματα φανερώνονται στα κείμενα που έγραψαν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ή και από τις ζωγραφιές που φτιάχτηκαν εμπνευσμένοι από τα τραγούδια του Οδυσσέα Ελύτη. Μερικές από τις σκέψεις των παιδιών, οι πιο αντιπροσωπευτικές αναφέρονται πιο κάτω:
• "...Στο σχολείο μου, εγώ μαζί με τους φίλους μου και με παιδιά από άλλες τάξεις, κάναμε μια γιορτή για τον Οδυσσέα Ελύτη. Ο Οδυσσέας Ελύτης είναι ένας από τους αγαπημένους μου ποιητές και τα ποιήματά του που γίνανε τραγούδια μου αρέσουν όλα! Θα ήθελα να μην είχε πεθάνει τόσο νωρίς! Θα ήθελα να τον δω από κοντά και να τον ακούσω να λέει τα ποιήματά του..."" • ...Στην εκδήλωση που κάναμε στο σχολείο μας τιμήσαμε τον Οδυσσέα Ελύτη, τον ποιητή της θάλασσας και του ήλιου! Ήταν καταπληκτή! Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές για μένα! ...Τα μουσικά όργανα έδιναν μια μαγεία σε όλη τη γιορτή। Δυστυχώς του χρόνου θα φύγω από αυτό το σχολείο και θα αναπολώ όλα όσα κάνουμε με τους δασκάλους μας ." • " Από αυτή τη γιορτή έμαθα πολλά για την ποίηση και την ιστορία της. Έμαθα επίσης και για έναν από τους πιο σπουδαίους ποιητές, τον Οδυσσέα Ελύτη. Νιώθω περήφανος που τραγούδησα τα ποιήματά του! Θα ήθελα να γίνεται αυτή η γιορτή κάθε χρόνο..."
• " ... αυτόν τον καιρό κάναμε πρόβες, κουραστήκαμε και κάποιες φορές βαρεθήκαμε αλλά άξιζε τον κόπο! Αυτή η γιορτή δεν ήταν μια συνηθισμένη γιορτή... Κάποια παιδιά είπαν ποιήματα και αυτά που είπαν μου έμειναν... Την ώρα που άκουγα τα ποιήματα μου έρχονταν στο μυαλό μου πολλές σκέψεις! Πώς θα ήταν αν τον είχα δει από κοντά; Αν μπορούσα να τον συναντήσω θα του έλεγα πολλά μπράβο! Χαίρομαι που είχαμε ένα τόσο σπουδαίο ποιητή στην Ελλάδα... Οι στίχοι του είναι μαγευτικοί!..." • " ... Όλο τον καιρό που κάναμε τις πρόβες ήμουν ενθουσιασμένη και περίμενα με πολλή ανυπομονησία την ημέρα της εκδήλωσης..." • "...Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ήταν η πρώτη φορά που χόρεψα και απήγγειλα ένα τόσο σπουδαίο ποίημα..."

Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα μέρος σε μια τέτοια αξέχαστη εκδήλωση. Ευχαριστώ την κ. Λουκία Αγραφιώτου, τη μουσικό του σχολείου μας , που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία αλλά και όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση..." • "... Ευχαριστήθηκα πολύ που ήμασταν τόσο καλοί και το κοινό μας χειροκροτούσε χωρίς σταματημό Γι’ αυτό και εμείς μαζί με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους ευχαριστήσαμε που ήρθαν να μας δουν..." • ... Μου άρεσε που έίχαμε ζωντανή μουσική αλλά και που οι μουσικοί μας είχαν έρθει να μας βοηθήσουν χωρίς να πληρωθούν...Χάρηκα που ήρθε ο Διευθυντής των Δασκάλων να μας δει όπως και οι γονείς μου..." • ...Όταν χόρευα επάνω στη σκηνή αισθανόμουν συγκίνηση και όταν μας χειροκροτούσαν ένιωθα χαρά και ήθελα να χορέψω και άλλο. Θέλω να κάνουμε πάλι μια τέτοια γιορτή και να έχουμε ζωντανή μουσική..." • "...Μου άρεσε που μας χειροκροτούσαν και μας είπαν μπράβο. Δεν θα ξεχάσω τα χειροκροτήματα του κόσμου στο τελευταίο τραγούδι . Όλοι μαζί χειροκροτούσαν στο ρυθμό του τραγουδιού και αυτό μας ενθάρρυνε. Ήταν πολύ συγκινητικό!"
ΠΗΓΗ: ΕΛΙΚΟΝΙΚΟ : Το blog του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Tα νήπια του Νηπιαγωγείου Κηρύνθου Εύβοιας κατασκευάζουν καλαθάκια, φτιάχνουν πασχαλινές κάρτες και γράφουν «Καλό Πάσχα» ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΕΧΕΙ 15 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ 7 ΕΙΝΑΙ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 8 ΠΡΟΝΗΠΙΑ



ΠΗΓΗ: ΤΟ BLOG TOY ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΗΡΥΝΘΟΥ