Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε το 10 Δημοτικο Χαλκίδας


Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο διαθέτει δύο Μουσεία: Το Μουσείο Oρυκτών και Πετρωμάτων Kαθηγήτριας E. Δάβη και
το Γεωργικό Mουσείο.

Το Μουσείο "Καθηγήτριας Ελευθερίας Δάβη" περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή αντιπροσωπευτικών ορυκτών και πετρωμάτων του ελλαδικού χώρου σε προθήκες κατά γεωγραφικό διαμέρισμα, χάρτες, ανάγλυφες απεικονίσεις και άλλα μουσειακά εκθέματα μεγάλου γεωλογικού ενδιαφέροντος. Μεταλλεύματα, βιομηχανικά ορυκτά και πετρώματα, ενεργειακά ορυκτά και απολιθώματα από την Ελλάδα, συμπληρώνονται με την πλουσιότερη ίσως έκθεση ελληνικών μαρμάρων.
Οι αναρτημένες σε κάθε προθήκη επεξηγήσεις και το συνοδευτικό φυλλάδιο που δίνεται διευκολύνουν τον επισκέπτη σε μια μικρή περιπλάνηση, ενώ παράλληλα διαμορφώνουν μια πλήρη εικόνα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, που αδιαφιλονίκητα αποτελεί στο σύνολό του μια σπάνια φυσική γεωλογική συλλογή.
Υπεύθυνος: Καθ. Γ. Μιγκίρος.
Οι επισκέπτες του Γεωργικού Μουσείου για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αίθουσα συλλογών του Μουσείου, θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία του α΄ορόφου του κτιρίου (κα Μαυροειδή ή κα Σπυροπούλου). Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του Γεωργικού Μουσείου είναι από Τρίτη έως Πέμπτη από τις 11:00-14:30.


ΠΗΓΗ: το δεκα το καλο : Το διαδικτυακό περιοδικό του 10ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδας