Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

στο Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου

Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού» την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι μαθητές: "Ξεκινήσαμε το πρωί από την Αντίκυρα, φτάσαμε στις 11.00 στο χωριό Αγριλιά Μεσολογγίου όπου μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι του Κ.Π.Ε. . Μετά την γνωριμία μας παρουσίασαν το πρόγραμμα και συζητήσαμε. Το μεσημέρι μας πήγαν στο ξενοδοχείο Θεοξένια όπου φιλοξενηθήκαμε και φάγαμε με έξοδα του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και το απόγευμα επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη και τις κατοικίες-μουσεία του ποιητή Κωστή Παλαμά και του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη.
Την Παρασκευή πήγαμε στη λιμνοθάλασσα και γνωρίσαμε τα ιβάρια(φυσικά ιχθυοτροφεία), τις πελάδες (καλύβες-κατοικίες ψαράδων στη Λιμνοθάλασσα), τα σταφνοκάρια (βάρκες της Λιμνοθάλασσας), γνωρίσαμε τον φυσικό της πλούτο, την ιστορία της και τον πολιτισμό της που αναδύθηκε στα νερά της. Σταματήσαμε στον οικισμό της Τουρλίδας, χωριστήκαμε σε ομάδες και πραγματοποιήσαμε διάφορες δραστηριότητες και παίξαμε παιχνίδια. Στη συνέχεια πήγαμε στις Αλυκές Μεσολογγίου οπού μάθαμε τη διαδικασία παραγωγής του αλατιού, ανεβήκαμε στα βουνά αλατιού, παίξαμε και με τηλεσκόπιο είδαμε άγρια πουλιά στον υδροβιότοπο των Αλυκών.

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αιτωλικού, το οποίο περιβάλλεται απ’ τη Λιμνοθάλασσα και επιστρέψαμε στο Μεσολόγγι οπού επισκεφθήκαμε τον Κήπο των Ηρώων. Φάγαμε στη πλατεία του Μεσολογγίου και το απόγευμα μετά από μια στάση μικρής διάρκειας στη Ναύπακτο επιστρέψαμε στην Αντίκυρα μετά από ένα αξέχαστο διήμερο. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου για τη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία."