Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Μουσείο Φαέθων




Την Τρίτη 3-11-2009 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού επισκέφτηκε το Τεχνολογικό Μουσείο Φαέθων . Ο χώρος της έκθεσης είναι κλειστό και προφυλαγμένος από τις καιρικές συνθήκες. Οι μαθητές θαύμασαν την εξέλιξη του αυτοκινήτου από την παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου μάρκας FORD μέχρι τα νεότερα … Εντύπωση μας έκαναν το αυτοκίνητο του ELVIS PRISLEY αλλά και του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι το οποίο ήταν θωρακισμένο. Επίσης την προσοχή μας τράβηξαν μάρκες παλιές που συνεχίζουν να υπάρχουν στους δρόμους - με έμφαση στα όμορφα αυτοκίνητα (σκαραβαίος ,Citroen, Triumph)- και λειτουργούν άψογα. Ήταν μια πραγματικά όμορφη ξενάγηση. Ακολούθησε προβολή σε ειδική αίθουσα. Οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα χωρισμένοι σε δυο ομάδες και πραγματικά απόλαυσαν την εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα.

Το μουσείο κλασικού αυτοκινήτου «Φαέθων» λειτουργεί από το 2002, όταν ο συλλέκτης κ. Γιώργος Χρυσανθακόπουλος αποφάσισε, σε ιδιόκτητο χώρο έκτασης 50.000 τ.μ. στη Μαλακάσα, να στεγάσει τις πενήντα τετράτροχες «καλλονές» της προσωπικής του συλλογής.
Ανάμεσά τους βρίσκονται και σπάνια ως προς τον προκάτοχό τους «κομμάτια», όπως η Chevrolet Camaro του Αλέξανδρου Ωνάση, η Dodge του εκτελεσθέντος από τη «17 Νοέμβρη» Ρίτσαρντ Γουέλς και το προσωπικό αυτοκίνητο της Μαντάμ Τισό (ιδρύτριας του διασήμου μουσείου κέρινων ομοιωμάτων). Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι στο «Φαέθων» βρίσκεται και η Μercedes του «πρωθυπουργού» της χούντας Ανδρουτσόπουλου, ενώ την τελευταία στιγμή «χάλασε» η συμφωνία εξαγοράς από τον κ. Χρυσανθακόπουλο του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν έγινε η απόπειρα δολοφονίας του. Πέρα από αυτά, το «Φαέθων» διαθέτει και άλλα λαμπρά τετράτροχα του παρελθόντος, όπως Jaguar XK 120, Rolls-Royce, BMW Isetta, Ford Model A, Rover P4, Porsche 914, Willys Overland Jeep, που είναι μόνο μερικά από αυτά. Φυσικά, το «κυνήγι» νέων διακεκριμένων μελών του μουσείου δε σταματά εδώ, αφού ο ιδιοκτήτης του σκοπεύει να εμπλουτίσει το χώρο και με κάποια ξεχωριστά δημιουργήματα της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας των παρελθουσών δεκαετιών, όπως λεωφορεία και φορτηγά εξαιρετικά σπάνια στις ημέρες μας.
Το Τεχνολογικό Μουσείο στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο 7.500 τ.μ., που βρίσκεται στο 32ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προς Μαρκόπουλο. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00–14:30, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα Σαββατοκύριακα.

Τηλέφωνο: 22950 39261-2
Fax: 2295039268
Ε-mail: info@phaetonmuseum.gr,
Site: www.phaetonmuseum.gr