Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς

Ο παππούς και η γιαγιά επισκέφτηκαν την αίθουσα διδασκαλίας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και διηγήθηκαν στους μικρούς μαθητές της Β τάξης παραμύθια.

πασχαλινά κουλουράκιαΟι μαθητές των Α , Β , Γ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ανθηδόνας παρασκευάζουν πασχαλινά κουλουράκια ...
Oμιλία από τον ψυχολόγο κ. Στέφανο Αλεβίζο

Την Παρασκευή 10-4-2009 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον ψυχολόγο κ. Στέφανο Αλεβίζο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τους σκοπούς και τη λειτουργία του οργανισμού στους μαθητές όλων των τάξεων. Η δραστηριότητα αυτή οργανώθηκε από το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου στα πλαίσια της προσπάθειας για ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών αναφορικά με τα δικαιώματα του παιδιού.
Ο Σύλλογός «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι Σύλλογος εθελοντικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ’ αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών
Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.