Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Όπως μας πληροφορεί το blog Evia –Logos : Την Τετάρτη 23/12/2010 στις 5:30 το απόγευμα το 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών πραγματοποίησε την Χριστουγεννιάτικη εορτή του με πολλά ποιήματα, θεατρικά σκετσάκια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και πολλές εκπλήξεις. Μία από τις εκπλήξεις ήταν και ο Άγιος Βασιλης (ο οποίος ήταν ο προπονητής της Πάλης κος Βασιλής Κολλάρος) ο οποίος ήλθε στο σχολείο με την πυροσβεστικό όχημα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών των Ψαχνών, μοίρασε καραμέλες και πλούσια δώρα στους μαθητές.

Χριστουγεννιάτικη Σχολική Γιορτή

Από το άλμπουμ των φωτογραφιών του Δημοτικού Σχολείου Τριάδας Εύβοιας αντλήσαμε τις φωτογραφίες της σχολικής Χριστουγεννιάτικης γιορτής τις οποίες σας παρουσιάζουμε με την μορφή σύντομου βίντεο!

στους Δελφούς

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος "Γεωπεριβαλλοντικά - Γεωμυθολογικά μονοπάτια : μαντεία της Στερεάς Ελλάδας", το οποίο υλοποιούν και τα δυο τμήματα της Δ΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχ. Λιβαδειάς, την Παρασκευή ३-12- 2010, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Άμφισσας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών. Όπως μας πληροφορεί το σχολικό blog Ελικόνιο.






«Στην εκδρομή μας συνόδεψαν οι δασκάλες μας, κ. Λαφαζάνη Παρασκευή, η κ. Μαριδάκη Ελένη και ο κ. Παπαγεωργίου Απόστολος των Εικαστικών. Πριν πάμε εκδρομή στο σχολείο μας, χωρισμένοι σε ομάδες, συγκεντρώσαμε πληροφορίες, φωτογραφίες του αρχαιολογικού χώρου αλλά και του Μουσείου. Κάθε ομάδα παρουσίασε το υλικό της και στο τέλος έγιναν διάφορες συζητήσεις.Την Παρασκευή το πρωί με το σακίδιο στην πλάτη πήραμε το δρόμο για τους Δελφούς, εκεί που βρίσκετε ο "ομφαλός της Γης".Στο Γυμνάσιο των Δελφών μας περίμεναν η εκπαιδευτική ομάδα του ΚΠΕ Άμφισσας. Σε μια αίθουσα του Γυμνασίου παρακολουθήσαμε μια "ταινία" σχετικά με τις γεωλογικές και κλιματικές αλλαγές του πλανήτη μας και μετά τις αλλαγές της περιοχής μας. Στη συνέχεια περπατώντας πήγαμε στο Μουσείο των Δελφών. Η διαδρομή από το Γυμνάσιο μέχρι το Μουσείο ήταν πολύ ευχάριστη!




Στο Μουσείο επισκεφτήκαμε όλες τις αίθουσες. Οι Υπεύθυνοι του ΚΠΕ Άμφισσας μας ξενάγησαν και μας έδωσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα εκθέματα που βλέπαμε. Ενθουσιαστήκαμε από όσα είδαμε και στο τέλος ζωγραφίσαμε τον Ηνίοχο, τη Σφίγγα και τους διδύμους του Άργους.Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο. Περπατήσαμε στην Ιερά οδό, είδαμε τα σημεία που βρίσκονταν οι θησαυροί ορισμένων πόλεων, το θέατρο και το χώρο όπου γίνονταν τα Πύθια.


Αφού ξεκουραστήκαμε, καθισμένοι στο χώρο του αρχαίου θεάτρου συνδέσαμε τους μύθους με την ιστορία, θαυμάσαμε το υπέροχο τοπίο με τη μοναδική θέα, περιπλανηθήκαμε γύρω από το ναό του θεού Απόλλων και προσπαθήσαμε να φανταστούμε το άδυτο του ναού και την Πυθία να δίνει τους χρησμούς. Μιλήσαμε για την Αμφικτιονία των Δελφών και την επιρροή της.Η ξενάγησή μας έφτασε στο τέλος, ευχαριστήσαμε την ομάδα του ΚΠΕ Άμφισσας για όλα όσα μας είπαν με τόση προθυμία και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Φτάσαμε στο σχολείο μας αργά το μεσημέρι. Σε όλη τη διαδρομή συζητούσαμε συνεχώς για όσα είδαμε και ακούσαμε. Η συζήτηση γύρω από την εκδρομή συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τις δασκάλες μας γράψαμε κείμενα και ζωγραφίσαμε. Θα θέλαμε να ξαναπάμε στους Δελφούς!



Με δυο λόγια μπορούμε να πούμε ότι η εκπαιδευτική επίσκεψη στους Δελφούς πέτυχε τους σκοπούς της διότι μας βοήθησε :
· Να γνωρίσουμε τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το Μουσείο.
· Να γνωρίσαμε την ιστορία και το ρόλο τους στα πολιτικά δρώμενα της εποχής εκείνης.
· Να κατανοήσαμε τη διαχρονικότητα των ελληνικών μνημείων και τη σπουδαιότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
· Να δουλέψαμε ομαδικά και με επιτυχία.
Όλα όσα μάθαμε, σε αυτή μας την επίσκεψη στους Δελφούς, έγιναν με ευχάριστο τρόπο μέσα από ψυχαγωγία και παιχνίδι στο όμορφο περιβάλλον Δελφών!"

Μαθητική Εφημερίδα

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Τριάδας Εύβοιας:
"Το σχολείο της Τριάδας αποτελείται από 77 μαθητές σε έξι τάξεις στο πρωινό ωράριο.
Από αυτούς τους μαθητές οι 34 συνεχίζουν και στo ολοήμερο. Στα πλαίσια του μαθήματος των νέων τεχνολογιών στο ολοήμερο, οι μαθητές κάθε μήνα εκδίδουν σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική μορφή την ¨Εφημερίδα του σχολείου" Αυτό είναι το πρώτο τεύχος ,Δεκέμβριος 2010.