Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Αποκριάτικος χορός

Όπως διαβάζουμε στο Σχολικό ιστολόγιο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας : "Το χορό διοργάνωσε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών στη θεατρική παράσταση «Ομήρου Ιλιάδα-Τρωικός πόλεμος»

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σχολείου μας σε θέατρα της Αθήνας και φέτος το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, με συμμετοχή όλων των τάξεων, παρακολούθησε τη θεατρικά παράσταση που ανεβάζει στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».Τη παράσταση σκηνοθέτησε η κα. Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία φημίζεται για τις άρτιες δουλειές της τις οποίες το σχολείο μας παρακολουθεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια.
Με δεδομένο ότι ο ποιητής στην Ιλιάδα απομονώνει μόνο πενήντα μία μέρες από το δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, είναι απαραίτητο τα παιδιά να γνωρίσουν πώς φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο, ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του, η Ελένη, Ο Πάρης, Ο Αχιλλέας, Ο Μενέλαος…
Μπροστά στα μάτια των παιδιών ζωντάνεψαν όλα:
Η γέννηση της Ελένης, ο γάμος της με το Μενέλαο και η φυγή της με τον Πάρη.
Η γέννηση του Αχιλλέα.
Το συμβούλιο τν Ελλήνων αρχηγών.
Η έναρξη του Τρωικού Πολέμου.
Η αρπαγή της Χρυσηίδας.
Ο θυμός του Αχιλλέα και η διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα.
Η αποχώρησή του από τον πόλεμο.
Η συμμετοχή των θεών του Ολύμπου.
Οι μάχες των Τρώων με τους Έλληνες.
Ο θάνατος του Πάτροκλου.
Η εκδίκηση ου Αχιλλέα και ο θάνατος του Έκτορα.
Ο θάνατος του Αχιλλέα.
Ο Δούρειος Ίππος.
Η καταστροφή της Τροίας.
‘Όλα αυτά τα γεγονότα που προηγούνται ή έπονται της Ιλιάδας έδωσαν στα παιδιά μια πλήρη εικόνα του Τρωικού Πολέμου μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την παράσταση και ανυπομονούν να συμμετάσχουν στην επόμενη θεατρική έξοδο του σχολείου.