Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973

Αφιέρωμα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973 οργανώθηκε και παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δ. Σχ. Σχηματαρίου από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ Τάξης με την καθοδήγηση και την επιμέλεια των δασκάλων τους, Παπαλίτσα Βασιλικής και Τσεσμετζή Αρετής τιμώντας έτσι την ιστορική κορυφαία στιγμή των αγώνων του λαού και της νεολαίας

Όπως μας πληροφορούν οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας: "Μέσα από θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, ποιήματα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την εξέγερση των φοιτητών που ετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές κατάφεραν να αναδείξουν τα ιδανικά εκείνης της εποχής και να μας μεταφέρουν στη χρονιά εκείνη που στάθηκε ορόσημο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Την ομιλία για τον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου εκφώνησε η Δ/ντρια του Σχολείου, Στρατή Ευγενία η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: "πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι γιορτή, είναι μια συνεχής πορεία αγώνων και διεκδικήσεων και ότι οι ημέρες μνήμης δεν ταυτίζονται με μια πανηγυρική διδασκαλία των ιστορικών γεγονότων στα οποία αναφέρονται, αλλά αποτελούν πάνδημη διαδήλωση της προσήλωσης σε ό,τι αυτά συμβολίζουν" .

Ξεχωριστή νότα έδωσε στην εκδήλωση η συνοδεία των τραγουδιών με σαντούρι από τη δασκάλα του τμήματος ένταξης του σχολείου, Νότη Στασινής."