Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Θέατρο Badminton





Το 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας επισκέφθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2009 το Θέατρο badminton και παρακολούθησε την παράσταση του Εθνικού Θέατρου ακροβατών της Κίνας…












Ακροβατικά, πολεμικές τέχνες, παραδοσιακή μουσική και ψευδαισθήσεις... Όλα αυτά συνοψίζονται στον τίτλο Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας. Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας ιδρύθηκε το 1950 και ήταν ο πρώτος ακροβατικός θίασος που δημιουργήθηκε μετά την ίδρυση της Νέας Κίνας.
Διαθέτει περισσότερα από 100 διαφορετικά προγράμματα (ακροβατικά, εναέρια νούμερα, φωνητικές μιμήσεις, μαγεία κλπ) και γι' αυτό θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους ακροβατικούς θιάσους της Κίνας.





Οι παραστάσεις του στα δύο θέατρα του Πεκίνου, έχουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό των τουριστών που επισκέπτεται την πόλη και αποτελούν πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της καλλιτεχνικής έκφρασης στο Πεκίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακροβάτες του θιάσου συμμετείχαν στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ενώ το θέατρο έδινε καθημερινές παραστάσεις στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πεκίνο 2008 ως το αντιπροσωπευτικότερο σχήμα της ακροβατικής τέχνης που διαθέτει η πόλη.










Η πρώτη επίσκεψη του Θεάτρου στη χώρα μας ήταν το 2006, στις εκδηλώσεις της Πάτρας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και ένα χρόνο μετά ακολούθησαν οι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Για τον φετινό Μάρτιο, το διάσημο συγκρότημα υπόσχεται ένα νέο πρόγραμμα γεμάτο χρώματα, θεαματικά νούμερα που κόβουν την ανάσα και μαγική δεξιοτεχνία.
Θα δοθούν συνολικά 8 πρωινές παραστάσεις αφιερωμένες στους μαθητές των σχολείων. Πληροφορίες για τις κρατήσεις των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα http://www.badmintontheater.gr./





Οι μαθητές κινήθηκαν με ασφάλεια και ταχύτητα στο χώρο ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που τους είχαν σταλεί μαζί με άλλες πληροφορίες στη σχολική τους μονάδα αρκετές μέρες πριν την πραγματοποίηση της επίσκεψης

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ :

· ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΥΛMAΝ ΜΕΧΡΙ ΝA ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΑ ΠΛAΚΑΤ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ.
· O EΚΠPOΣΩΠ0Σ MAΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ YΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟ ΠΛΑΚΑΤ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΔΥΑΔΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
· ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. (ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΕΝ ΘΑ EΠΙTPAΠEI Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 12 € Ή ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ).









· ΜΟΛΙΣ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤPOY, Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ, ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΤΑΞΙΘΕΤΕΣ , ΣΕ ΣΥΝΕΡΓAΣΙA ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΑΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ.
· ΠΡΟΣΟΧΉ!! ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠPΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ,
· ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΟΛΩΝ, ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ AΠO ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΤΕ! ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ.
• ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.























ο γαργαληστής



Οι μικροί μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Ψαχνών παρακολούθησαν την Τετάρτη 25 /02/2009 τη θεατρική παράσταση μαργιονέτας "ο Γαργαληστής"



Το έργο
Ο Γαργαληστής, είναι ένας «παράξενος και ξακουστός ληστής», που κλέβει λίγο από το γέλιο που περισσεύει στα παιδιά, για να το χαρίσει σε εκείνα που τους λείπει. Για να πραγματοποιήσει όμως την αποστολή του χρειάζεται τη μαγική συνταγή που μόνο η θεία του γνωρίζει- μόλις όμως εκείνη εμφανίζεται σπέρνει πανικό με τα καμώματά της. Ο χρόνος του Ληστή είναι λίγος και τα πράγματα δυσκολεύουν όταν παρουσιάζεται ένας αστυνομικός από τον οποίο πρέπει γρήγορα να ξεφύγει -αφού πρέπει να μοιράσει στα παιδιά το γρηγορότερο το γέλιο που κουβαλάει!







Η παράσταση
Τρεις κουκλοπαίχτες συναντούν τους ήρωες του παραμυθιού και αφηγούνται την ιστορία με το δικό τους τρόπο.Σε μια πλατεία συναντιούνται όλοι οι συντελεστές και παίρνουν μέρος στη δράση άλλοτε για να βοηθήσουν τους ήρωες και άλλοτε για να διασκεδάσουν μαζί τους. Επτά μαριονέτες κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς και ζωντανεύουν τους χαρακτήρες με ακρίβεια και συγχρονισμό, όπου σε συνδυασμό με στοιχεία μιμικής, θεάτρου σκιών και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς παίζουν, χορεύουν, ξαφνιάζουν, ανατρέπουν την ιστορία και διασκεδάζουν με ήχους, μουσική και τραγούδια. Οι περιπέτειες του Γαργαληστή είναι αστείες όσο και συγκινητικές, προβληματίζουν και ταυτόχρονα προκαλούν, εκπλήσσοντας πολλές φορές το κοινό!Η παράσταση είναι μια σύνθεση από εικόνες, ήχους, μουσική και τραγούδια και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.






Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου ,κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες, και έχει έδρα στα Βασιλικά της Β.Εύβοιας.
Όπως δηλώνουν οι ίδιοι: "το εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας ξεκίνησε το 1990 και το 1994 (λίγο μετά την μόνιμη εγκατάστασή μας στα Βασιλικά ) έγινε αυτό η κύρια επαγγελματική μας απασχόληση παίρνοντας μέρος σε εμπορικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις. Παράλληλα με το κατασκευαστικό κομμάτι της δουλειάς, μελετούσαμε τις θεατρικές δυνατότητες της κούκλας με εξειδίκευση στις μαριονέτες με σκοινιά. Έτσι στήθηκε ο κουκλοθίασος"ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ" .
Από το 1996 δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα (Κιλκίς) και στην Ευρώπη (Γαλλία, Πορτογαλία,Σερβία, Ιταλία,Τενερίφη και Κύπρο).Περιόδευσε στην Ελλάδα και Κύπρο στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου , της μουσικής και του τσίρκου ( Nenad Jelic, Άγαμοι θύται, Luca Regina κ.λ.π )."


Τα τηλέφωνα του θιάσου είναι: 210 2616099 και 6932274208
(Ελένη Παναγιώτου-Νίκος Τόμπρος)



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Στίχοι-μουσική :
Δημήτρης Μπασλάμ
Σκηνοθεσία-διασκευή, κατασκευή κούκλας:
Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
Εμψυχωτές:
Νίκος Tόμπρος , Ελένη Παναγιώτου, Κων/να Μάρα
Κατασκευή σκηνικών:
Δημήτρης Θεοχάρης
Εικαστική επιμέλεια σκηνικών:
Θωμάς Σταυρόπουλος