Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Μια ημέρα σε ένα Ράντσο ...


Μια ημέρα σε ένα πλήρως οργανωμένο, καταπράσινο Ράντσο για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Στενής.


Στο χώρο του Ράντσου μας υποδέχθηκαν επαγγελματίες εκπαιδευτές, πρόθυμοι να μας ξεναγήσουν στον πολύ ενδιαφέροντα χώρο των σταύλων, να μας μιλήσουν για το κάθε άλογο ξεχωριστά. Τα παιδιά να γνώρισαν τον παλμό αυτών των πανέμορφων ζώων αγγίζοντας τα, πάντα με την επίβλεψη του εκπαιδευτή.

Χαρήκαμε μιά μικρή βόλτα 10 λεπτών περιμετρικά του Ράντσου και φορέσαμε το κράνος προστασίας και ανεβήκαμε άλογο και αφού μάθαμε τη σωστή στάση του σώματος πάνω στη σέλα. Τα παιδιά ταυτίζονται ενστικτωδώς με τα άλογα και μαθαίνουν πολύ γρήγορα να επικοινωνούν μαζί τους.
Μετά από το πρώτο στάδιο ιππασίας, ήταν πολύ εύκολο πια να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μια συναρπαστική, μεγάλη βόλτα ελεύθερης ιππασίας.
Εάν θέλετε να ξεκουραστείτε μετά την ξεχωριστή αυτή εμπειρία σας υπάρχει ο φιλόξενος, άρτια εξοπλισμένος χώρος του café – εστιατορίου, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα παρακολουθώντας όσους χαίρονται τις δραστηριότητες του Ράντσου.

Μιά παραδοσιακή άμαξα, μιάς άλλης εποχής μας περίμενε για να μας μεταφέρει σε τοπία με χρώματα και μυρωδιές της φύσης έξω από τον περιορισμένο χώρο του Ράντσου, που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ικανότητα σας στην τοξοβολία με 12 βέλη ο καθένας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της τοξοβολίας και να επισκεφτείτε τον μικρό, αλλά πολύ ενδιαφέροντα ζωολογικό κήπο του Ράντσου με σπάνια μικρά ζώα. Ένας ασφαλής και πολύ όμορφος παιδότοπος είναι στη διάθεση των παιδιών για να παίξουν και να διασκεδάσουν.