Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Βράβεση του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου

Από το Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου λάβαμε το παρακάτω email:




Καλημέρα, το σχολείο μας βραβεύθηκε στα etwinning awards 2010


με εκτίμηση Αννα Καρύδη Πυρουνάκη νηπιαγωγός







Το έργο αδελφοποίησης που συντονίσαμε το 2008-9 : 'IT'S UP 2U' βραβεύθηκε χθες, στη κατηγορία περιβαλλοντικά προγράμματα σε μια λιτή τελετή στο Υπουργείο Παιδείας.
Το έργο πήρε τη δεύτερη θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στη κατηγορία 4-11 ετών αφού είχε ήδη αποσπάσει εθνικό βραβείο στη Λετονία πέρσι και εκπροσώπησε τα 5 εμπλεκόμενα σχολεία στο Ευρωπαϊκό Forum για το etwinning στην Σεβίλλη


Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ

6 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ

Η πρώτη γνωριμία

Στο1ο Δημοτικό σχολείο Σχηματαρίου με Υπεύθυνη προγράμματος την εκπαιδευτικό Σάκκα Αικατερίνη η Β τάξη ανάπτυξε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα : Γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος αναπτύχθηκε η παρακάτω δραστηριότητα με τίτλο: «Η πρώτη γνωριμία».
Για να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές-ριες, τους οδηγήσαμε στο προαύλιο του σχολείου και τους ζητήσαμε να μπουν τυχαία στους πέντε κύκλους που σχεδιάσαμε, μετά το σύνθημά μας. Διευκρινίσαμε πως ο κάθε κύκλος είναι για τέσσερα παιδιά μόνο. Στη συνέχεια κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιο όνομα (πουλιών) θα έχει η ομάδα τους. Έπειτα, ένας-ένας πηγαίνοντας μπροστά από τις «φωλιές» παρουσίαζε τον εαυτό του. Συγκεκριμένα, έλεγε το όνομά του, αν έχει αδέρφια, τι επάγγελμα ασκούν οι γονείς του, ποιο επάγγελμα θα ήθελε ο ίδιος να ακολουθήσει, πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον στη δραστηριότητα και φάνηκε να τους αρέσει που μιλάνε για τον εαυτό τους. Συμφωνήσαμε να μη γελάμε ούτε να σχολιάζουμε όταν κάποιος μιλά αλλά να τον σεβόμαστε και να μην τον διακόπτουμε. Αποφασίσαμε ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον θέλουμε να εξελίσσονται οι δραστηριότητες του προγράμματος.

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ


Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΦΟΜΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΩ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ» η ομάδα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Ζιώγα Μαρία ανέπτυξε τη δραστηριότητα με τίτλο :ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ







Το πρωινό μου


Τα παιδιά έφαγαν στο σχολείο το πρωινό που συνήθως τρώνε στο σπίτι τους.Τα παιδιά συνειδητοποίησαν πως δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για ένα καλό πρωινό, ακόμα κι αν κοιμηθούν λίγο παραπάνω το πρωί.
Όταν ξυπνάς, το σώμα σου έχει μείνει χωρίς φαγητό περίπου 8 ώρες.
Γι αυτό χρειαζόμαστε το πρωινό, για να μας κρατάει δυνατούς.
Μην αφήνετε το πρωινό να χαθεί στην ημέρα.



Δώστε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται, αλλά και τα θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, προκειμένου να έχετε άριστη ανάπτυξη, την καλύτερη απόδοση στο σχολείο και στις αθλητικές σας δραστηριότητες.
Το σωστό πρωινό περιλαμβάνει φρέσκο φρούτο η χυμό φρούτων, δημητριακά, γάλα η γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά και ένα αβγό 4 έως 5 φορές την εβδομάδα.




Το δεκατιανό (πρόχειρο γεύμα)
Συνήθως στο δεύτερο διάλειμμα νιώθουμε πεινασμένοι αλλά δεν είμαστε σπίτι, τι κάνουμε;

Τα ενδιάμεσα γεύματά μας μπορεί να είναι γρήγορα εύκολα αλλά και θρεπτικά. Μπορούμε να φάμε κάτι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ένα φρούτο, μια σαλάτα ή ένα γιαούρτι.








Πρέπει να αποφεύγουμε τα γαριδάκια, τα γλυκά, τα αλλαντικά και τα αναψυκτικά.


Πρέπει να προσπαθούμε να φανούμε δυνατοί και να αντισταθούμε στους πειρασμούς, ώστε να αποκτήσουμε σωστές συνήθειες διατροφής.