Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Επίσκεψη στο Θέατρο των μονοθέσιων Δημοτικών Σχολείων Α. Αθανασίου και Πάλιουρα

Το "ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ήταν θυγατρική εταιρεία του "Λαϊκού Θεάτρου Πειραιά" που ξεκίνησε να παρουσιάζεται από το 1978. Το 1999 το Λαϊκό Θέατρο Πειραιά σταμάτησε τις δραστηριότητές του κι αμέσως δραστηριοποιήθηκε το "Θέατρο του Παιδιού".
Πρώτη παρουσία το 1995-96 στο Κινηματοθέατρο "Αλεξάνδρα", από το 1996 έως το 1998 στο θέατρο "Βρετάνια", στο θέατρο "Αυλωνίτης" το 1998-1999 και από τον Νοέμβριο του 1999 έως σήμερα, 10 χρόνια, στο θέατρο "Αποθήκη". Το 1999 έως και σήμερα στο θέατρο "ΑΠΟΘΗΚΗ" στο θησείο Σαρρή 40 με τα έργα : H IΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ - Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ - Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ - ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ - Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ - Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ - ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ - H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗ - Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. Το ρεπερτόριο αντλούμε απο τα παραμύθια, γιατί πιστεύουμε πως ένα παιδί μεγαλώνει με παραμύθια (τα παραμύθια κρύβουν το καλό και το κακό, προβάλουν τις ηθικές αξίες της ζωής).

O "Ευτυχισμένος Πρίγκιπας" του Όσκαρ Ουάιλντ παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκινου. Παίζουν: Ελένη Τριανταφύλλου, Ηλίας Νάκος, Μιχάλης Κόκκινος, Νικολέττα Κοφινά, Ζαχαρούλα Θεοδοσίου και Στέφανος Οικονόμου.






Το "ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ήταν θυγατρική εταιρεία του "Λαϊκού Θεάτρου Πειραιά" που ξεκίνησε να παρουσιάζεται από το 1978. Το 1999 το Λαϊκό Θέατρο Πειραιά σταμάτησε τις δραστηριότητές του κι αμέσως δραστηριοποιήθηκε το "Θέατρο του Παιδιού".
Πρώτη παρουσία το 1995-96 στο Κινηματοθέατρο "Αλεξάνδρα", από το 1996 έως το 1998 στο θέατρο "Βρετάνια", στο θέατρο "Αυλωνίτης" το 1998-1999 και από τον Νοέμβριο του 1999 έως σήμερα, 10 χρόνια, στο θέατρο "Αποθήκη".
Το 1999 έως και σήμερα στο θέατρο "ΑΠΟΘΗΚΗ" στο θησείο Σαρρή 40 με τα έργα : H IΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ - Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ - Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ - ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ - Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ - Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ - ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ - H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗ - Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. Το ρεπερτόριο αντλούμε απο τα παραμύθια, γιατί πιστεύουμε πως ένα παιδί μεγαλώνει με παραμύθια (τα παραμύθια κρύβουν το καλό και το κακό, προβάλουν τις ηθικές αξίες της ζωής). Σήμερα το παραμύθι έχει εκλείψει μια και δεν υπάρχει η γιαγιά και ο παππούς η δέ τηλεόραση έχει γεμίσει με σκουπίδια που πετάει μέσα στα σπίτια μας. Κάθε δουλειά μας έχει τα δικά της μηνύματα.Δίνουμε μεγάλη στην αληθοφάνεια του σκηνικού, στο κοστούμι, όπως και στην μουσική και στα τραγούδια. Το θέατρο του παιδιού είναι εταιρεία μή κερδοσκοπική και μέλη της είναι οι ηθοποιοί που την υπηρετούν, κάνοντας ο καθένας ότι μπορεί εκτός απο την δουλειά του ηθοποιού.










O ευτυχισμένος πρίγκηπας το έργο είναι ελεύθερη θεατρική διασκευή από το ομώνυμο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ "Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας" που γράφτηκε στο Δουβλίνο πριν από 120 χρόνια (1888).Τη μικρή ιστορία του Άγγλου συγγραφέα που έγραψε στο Δουβλίνο το 1888, στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του, θεώρησα ότι αξίζει να την ξαναπαρουσιάσω στους μικρούς θεατές μου αλλά διαφορετικά. Ξανά έγραψα το έργο, ξανά γράφτηκε καινούρια μουσική, άλλαξε το σκηνικό και το κοστούμι κι έτσι το έργο έγινε πιο κατανοητό, πιο γλυκό και πιο "παιδικό", θα έλεγα για όλους.





Τα μονοθέσια Δημοτικά σχολεία του Αγ. Αθανασίου και του Πάλιουρα συνεργαστήκαν ώστε να μπορέσουν να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη στο "ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ".