Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Το 2/θ Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας συμμετείχε τη φετινή σχολική χρονιά στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» που υλοποιείται στα πλαίσια συνεργασίας της UNICEF με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Οι μαθητές της Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους Θεοχαροπούλου Σταυρούλας, Τσαρτσάρα Σωτηρίας και τον προϊστάμενο του σχολείου Μαστροθανάση Κων/νο, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία για την υλοποίηση του προγράμματος. Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, τα παιδιά αφού πειραματίστηκαν με το οπτικοακουστικό υλικό και ευαισθητοποιήθηκαν μέσα από τις δραστηριότητες που διοργανώθηκαν σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, εκφράστηκαν, διάβασαν βιβλία σχετικά με τα δικαιώματα των ανθρώπων, δημιούργησαν αφίσες με τα δικαιώματα των παιδιών, οργάνωσαν εκδήλωση, συγκέντρωσαν χρήματα και δούλεψαν ομαδικά με ένα κοινό στόχο: την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμάχονται οι συνομήλικοί τους στον αναπτυσσόμενο κόσμο και την ενίσχυση του πολύτιμου έργου της UNICEF.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, οι μικροί μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς, επισκέφτηκαν τον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής. Ο πατήρ Αθανάσιος ανέφερε στα παιδιά, πως το 1821, σε αυτό το ναό, έγινε πανηγυρική δοξολογία κι οι ιερείς ευλόγησαν τον αγώνα του Αθανασίου Διάκου και των άλλων αγωνιστών. Ο πατήρ Αθανάσιος έδειξε στα παιδιά το επαναστατικό λάβαρο του Διάκου.
Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, η κυρία Τασούλα Ξηρομερίτου παρουσίασε στους μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς την παράσταση « Ρήγας Φεραίος- Ειρήνη». Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στα δρώμενα κι εντυπωσιάστηκαν με τις κούκλες.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του 9ο Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς για το έτος 2010-2011 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο με πρωτοβουλία της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών των μεγάλων τάξεων στις 16/03/2011 στο χώρο του σχολείου μας. Σκοπός της δραστηριότητας ήταν η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα πρώτων βοηθειών, αντιμετώπισης συνηθισμένων περιστατικών στο προαύλιο, όπως χτυπήματα, αιμορραγία μύτης αλλά και πρακτικές αντιμετώπισης απώλειας αισθήσεων. Έμφαση δόθηκε στην Καρδιο - Αναπνευστική Αναζωογόνηση ( ΚΑΡΠΑ) με στόχο να προσεγγίσουμε κάποιον που έχει καταρρεύσει και να εφαρμόζουμε συμπιέσεις και εμφυσήσεις. Εισηγητής ήταν ο Κος Φελεκίδης Γιώργος Διασώστης του ΕΚΑΒ Λιβαδειάς τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία του. Στο τέλος χορηγήθηκε έντυπο υλικό στο σχολείο και οργανώθηκε ομάδα πρώτων βοηθειών από μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με τους εκπαιδευτικούς τους οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους συμμαθητές τους.