Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

όρια στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, οι νηπιαγωγοί και ο σύλλογος γονέων του 7ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς διοργάνωσαν ομιλία –συζήτηση με καλεσμένη την κα. Έλενα Παπαγεωργίου σχολική ψυχολόγο, η οποία προσέγγισε το θέμα « όρια στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αναγκαιότητα και δυσκολίες». Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση κι υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο διευθυντής αλλά κι εκπαιδευτικοί του 7ου Δ.Σ.

Αν τα δέντρα μιλούσαν

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΣΤ2 και Β1 του 4ου Δημ. Σχ. Λιβαδειάς πήραμε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό " Αν τα δέντρα μιλούσαν..." του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και του Οίκαδε του εκπαιδευτικού προγράμματος της Τράπεζας Κύπρου για τη σχολική χρονιά 2010- 11. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τα παιδιά της Β1 ζωγραφίσανε και τα παιδιά της ΣΤ2 φτιάξανε ένα κολλάζ με φωτοτυπίες δέντρων σε διαφανές χαρτί.Δουλέψανε, τα παιδιά της Β1 με το δάσκαλο των εικαστικών κ. Απόστολο Παπαγεωργίου και τα παιδιά της ΣΤ2 με τη δασκάλα κ. Μαρία Λουίζα Σακελλαρίου.




Προετοιμαστήκανε επάνω στο θέμα . Βρήκανε φωτογραφίες δέντρων από το διαδίκτυο και από τα βιβλία. Διαβάσανε ιστορίες για τα δέντρα, παρατηρήσανε τα δέντρα που υπήρχαν στο σχολείο, στο δρόμο και στη γειτονιά. Συζητήσανε για το τι θα ήθελαν να μας πουν τα δέντρα αν μπορούσαν να μιλήσουν και στο τέλος ζωγραφίσανε και φτιάξανε το κολλάζ.Στο τέλος επιλέξανε κάποια αντιπροσωπευτικά έργα και στις 27 Φεβρουαρίου, γράψανε τα στοιχεία τους και τα πακετάρανε όπως έλεγε ο κανονισμός και τα στείλαμε στην Αθήνα! Σύμφωνα με τους διοργανωτές όλα τα έργα θα παρουσιαστούν, σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο στην Αθήνα, σε 4ημερη έκθεση ανοικτή για το κοινό, τον Μάιο του 2011.