Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ" στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ"
στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών

Την Πέμπτη 6-3-2008, επισκέφτηκε το σχολείο μας (3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών) κλιμάκιο της Τροχαίας Χαλκίδας με επικεφαλή το Διοικητή Κ. Χαράλαμπο Σφέτσα.
Ο κ. Σφέτσας μίλησε τους μαθητές για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται στους δρόμους, όταν βαδίζουν ή κυκλοφορούν με τα ποδήλατά τους.


Επίσης το κλιμάκιο, διαπίστωσε την επικινδυνότητα του δρόμου που περνάει μπροστά από το σχολείο και δεσμεύτηκε να στείλει τις παρατηρήσεις του στο Δήμο Μεσσαπίων ώστε να γίνουν διορθώσεις τόσο στα φανάρια και τη σήμανση όσο και στις διαγραμμίσεις.
Η διάλεξη αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει το σχολείο ώστε να εντάξει στο σχολικό πρόγραμμα επιπρόσθετα γνωστικά αντικειμένα τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στο παραδοσιακό αναλυτικό πρόγραμμά του.

Πρόκειται για γνωστικά αντικείμενα - συνδεδεμένα με την καθημερινή ζωή ή την τοπική κουλτούρα - τα οποία μπορούν να παρουσιάσουν ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό της τάξης και τα οποία είναι δυνατό να αναφέρονται π.χ.:

1) Σε γνώσεις και δεξιότητες που έχουν γονείς, παππούδες/ γιαγιάδες ή και απλοί κάτοικοι της πόλης . Στην περίπτωση αυτή αναφερόμαστε σε δραστηριότητες που αναπτύσσουν στον ελεύθερο χρόνο τους ή και σε επιστημονικές ή επαγγελματικές γνώσεις και τις οποίες μπορούμε να παρουσιάσουμε με οργανωμένο τρόπο στους μαθητές.

2)Σε οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους εργασιακούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς κ.λ.π. που θα προσφέρουν ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρίες στους μικρούς μαθητές.

(3) Σε οργάνωση εκδηλώσεων ή διαλέξεων στο σχολικό χώρο οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν την πνευματική ανάπτυξη των μαθητών και να υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στόχους .