Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τα 7 Θαύματα του Κόσμου

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν την παράσταση «Τα 7 Θαύματα του Κόσμου», που προβάλλεται στο Θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.



  • «Τα 7 θαύματα του κόσμου» είναι ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αιχμής και μέσα από εντυπωσιακές ψηφιακές αναπαραστάσεις η παράσταση ταξιδεύει, κατά αρχήν, τον θεατή, στο παρελθόν, ως την Πυραμίδα του Χέοπα και το Άγαλμα του Διός στην Ολυμπία αλλά και τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας το Ναό της Αρτέμιδος στη Έφεσο, τον Κολοσσό της Ρόδου και το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού για να δει «από κοντά» την αρχιτεκτονική δομή των δημιουργημάτων εκείνων του αρχαίου Κόσμου που δίκαια χαρακτηρίστηκαν «Θαύματα».

  • Αλλά επειδή παραφράζοντας τον Άμλετ «υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω από όσα μπορούμε να ονειρευτούμε», η συνέχεια της παράστασης ξεφεύγει πέρα από τα όρια του μικρού μας πλανήτη για να φέρει τον θεατή σε επαφή με τα 7 θαύματα του Ηλιακού μας Συστήματος αλλά και τα 7 Θαύματα του Σύμπαντος. Κομήτες και Διαστημικές Καταιγίδες, Ηφαίστεια και παγωμένοι Πλανήτες, Σφαιρωτά σμήνη και βρεφοκομεία άστρων, Μαύρες Τρύπες ή εκ
    ρήξεις Σούπερ Νόβα είναι μερικά μόνο από τα υπέροχα μυστικά που κρύβει η απεραντοσύνη του Διαστήματος και τα οποία προβάλλονται στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου.

  • Ο επίλογος της παράστασης στέκεται σε ένα και μοναδικό θαύμα: σε αυτό της Δημιουργίας για να βοηθήσει όλους να αναλογιστούμε την δική μας παρουσία «σε αυτόν τον κόσμο τον μικρό τον μέγα»!
    Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα του κύριου Παναγιώτη Σιμόπουλου, που υπογράφει το Σενάριο και την Σκηνοθεσία, του κυρίου Αναστάσιου Κατσάρη που υπογράφει τη Μουσική και το Sound Design, και του κύριου Γιάννη Μπέζου που έχει κάνει την αφήγηση στα Ελληνικά.





1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ
ΤΑΞΕΙΣ: Ε΄ και ΣΤ΄