Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Εορτασμός εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου




Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιώντας την καθιερωμένη σχολική γιορτή, αλλά και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του δήμου Ληλαντίων, όπου και ανήκει.


Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009 οι μαθητές των Δ και Στ τάξεων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Χριστάκη Καλλιόπη και Καλαΐτζή Άννα-Μαρία παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στους συμμαθητές τους και στους γονείς τα γεγονότα της Ιταλογερμανικής κατοχής μέσα από τα μάτια των παιδιών της εποχής, ανεβάζοντας δυο θεατρικά σκετς:
• Τα παιδιά της κατοχής και
• Οι πιτσιρίκοι




Ενώ σχετική ομιλία εκφώνησε ο συνάδελφος κ. Τσουκαλάς Ευάγγελος
παίρνοντας το χειροκρότημα όλων των προσκεκλημένων.




Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι δάσκαλοι συμμετείχαν στη Δοξολογία που έγινε στο ναό του χωριού και στη συνέχεια στην κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του χωριού παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε η κ. Θεοδωρακοπούλου Μάρθα.
Στη συνέχεια ακολούθησε παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού και κατόπιν οι μαθητές των μεγάλων τάξεων μετακινήθηκαν με λεωφορεία του Δήμου για την κεντρική παρέλαση στο Βασιλικό με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.




(Δημοτικό Σχολείο Αφρατίου)


Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009, κάναμε στο σχολείο μας το 2 Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, με μεγάλη επιτυχία, τη γιορτή για την επέτειο του «ΟΧΙ». Τη γιορτή οργάνωναν οι μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου Δ΄1, Δ΄2, Ε΄, ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2. Υπεύθυνοι για την οργάνωση της γιορτής ήταν οι δάσκαλοι των τμημάτων:

Οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της Δ΄ τάξης σχημάτισαν τη χορωδία του σχολείου. Υπεύθυνη για τη χορωδία ήταν η κα Άννα Μπουροδήμου.



Η γιορτή μας άρχισε με την ομιλία του δασκάλου της Ε΄ τάξης κου Δημήτριου Γεωργίου.
Στη συνέχεια ακολούθησαν ποιήματα από τους μαθητές των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης.



Ακολούθησαν τρία τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου : α) Ένα το χελιδόνι, β) Κορόιδο Μουσολίνι και γ) Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του.
Εν συνεχεία οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό «Τι να ‘ναι το ‘40».











Τέλος μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του διευθυντή του σχολείου μας κου Γιάννη Καρκαλή, η γιορτή μας τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο.