Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Σεμινάρια «ΚΑΡΠΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Δνση ΠΕ Βοιωτίας και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε Λιβαδειάς και Θήβας -με πρωτοβουλία και συντονισμό της υπεύθυνης Αγωγής Υγείας κας Βλάχου Αλίκης- σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σεμινάριο «ΚΑΡΠΑ», την Δευτέρα 11 Απριλίου στη Θήβα στο χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου και την Τρίτη 12 Απριλίου στη Λιβαδειά, στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Συμμετείχαν συνολικά 220 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Βοιωτίας και ενημερώθηκαν σε πρακτικές σχετικές με την αντιμετώπιση απώλειας αισθήσεων – θέση ανάνηψης και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης «ΚΑΡΠΑ» Η εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Συλεούνη Αργυρώ ήταν η εισηγήτρια του σεμιναρίου. Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί τμήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού από μέρος της Δ/νσης Π.Ε Ν. Βοιωτίας που αποσκοπεί στην προαγωγή και αναβάθμιση της ασφάλειας και ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος. Ως επιμέρους δράσεις θεωρούμε: (1) την καταγραφή και την επαναξιολόγηση του σχολικού χώρου, μια και αυτός αποτελεί τον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, (2) την εκπόνηση σχεδίου ασφαλούς αποχώρησης από το σχολικό κτήριο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από την κάθε σχολική μονάδα αλλά και την εμπέδωση κανόνων ασφάλειας στην καθημερινή της λειτουργία, (3) την εκπαίδευση των δασκάλων και νηπιαγωγών ώστε να διευκολυνθεί η ουσιαστική ανάληψη από μέρους τους του επαγγελματικού ρόλου που απαιτείται σε ανάλογες περιπτώσεις… Μέχρι τώρα έχει ήδη πραγματοποιηθεί: Ø Η ψηφιακή καταγραφή του σχολικού χώρου των σχολικών μονάδων (Δημοτικών- Νηπιαγωγείων) της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ø Επισκέψεις της Πυροσβεστικής Θήβας, των Εθελοντικών Δυνάμεων Σχηματαρίου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βοιωτίας σε σχολεία της Βοιωτίας, για την εφαρμογή σχεδίου ασφαλούς αποχώρησης των μαθητών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και φυσικά, Ø τα σεμινάρια «ΚΑΡΠΑ.




ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ



Πασχαλινές κατασκευές από τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

Βλέπουμε κουκλοθέατρο

Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ανάρτησε στο Blog του του 10 Νηπιαγωγείου Θηβών την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011. Όπως σημειώνουν: «Σήμερα πήγαμε στο 2 Δημοτικό Σχολείο Θήβας για να παρακολουθήσουμε κουκλοθέατρο. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα που θα πηγαίναμε με το λεωφορείο. Παρακολούθησαν την παράσταση με χαρά και το διασκέδασαν πολύ. Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο ζωγράφισαν τι τους άρεσε περισσότερο.»



ΠΗΓΗ: Blog του του 10 Νηπιαγωγείου Θηβών

στην Ακρόπολη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη οργάνωσε το 6 Δημοτικό Σχολείο της Λιβαδειάς την Δευτέρα, 11 Απριλίου 2001


Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, μαζί με το 10ο Δημ. Σχ. Λιβαδειάς γιόρτασε την 25η Μαρτίου 1821 την παραμονή, 24 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη. Η γιορτή ξεκίνησε με την ομιλία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από τον δάσκαλο της Στ1 κ. Ασημάκη Ευθύμιο Στη συνέχεια τα παιδιά της ΣΤ τάξης του 10ου Δημ. Σχ. έπαιξαν ένα θεατρικό "και τα παιδιά των δύο τμημάτων της ΣΤ του σχολείου μας τραγούδησαν τραγούδια σχετικά με τη ημέρα. Απήγγειλαν ποιήματα και διαβάστηκαν κείμενα του Μακρυγιάννη, του Ρήγα Φεραίου και άλλων συγγραφέων που μιλούσαν για την επανάσταση. Η γιορτή μας έκλεισε χορούς από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και αρκετοί γονείς και από τα δυο σχολεία. Ανήμερα, την 25η Μαρτίου 2011 παρέλασαν τα παιδιά των Ε και Στ τάξεων. Τα αγόρια φορούσαν την παραδοσιακή στολή του φουστανελά και τα κορίτσια τις γυναικείες παραδοσιακές στολές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.




ΠΗΓΗ:ΕΛΙΚΟΝΙΟ Το blog του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

Βήματα για τη ζωή

Στόχοι: Να μπορούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τους διαφορετικούς τρόπους αγγίγματος Να μάθουν να «ακούν» αυτό που τους λέει το σώμα τους. Δραστηριότητες. Τα παιδιά ζωγραφίζουν πότε το σώμα τους λέει ΝΑΙ και πότε ΟΧΙ σ’ ένα άγγιγμα. Καθισμένοι στον κύκλο παίζουμε το παιχνίδι «ποιός είναι;» δένοντας τα μάτια κάθε παιδιού που θέλει και βάζοντας το να αναγνωρίσει με την αφή το φύλο ενός άλλου παιδιού και πιθανά και το ίδιο το παιδί.
Το σώμα μου λέει ΝΑΙ: Όταν γνώρισα ένα κοριτσάκι δώσαμε τα χέρια για να γίνουμε φίλες. Ένιωσα χαρούμενη. Αγκάλιασα την αδερφή μου επειδή την αγαπάω. Ένας φίλος μου έκλαιγε και τον αγκάλιασα. Το σώμα μου λέει ΟΧΙ. Όταν ο αδερφός μου με δάγκωσε. Ένιωσα λυπημένος. Η αδερφή μου έσπρωξε στην ντουλάπα. Ένιωσα θυμωμένη.

ΠΗΓΗ Το blog του 10ου Νηπιαγωγείου Θήβας -Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

εκπαιδευτική επίσκεψη σε Δελφούς, Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας και Χάνι της Γραβιάς

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 η Πέμπτη (Ε΄) και η Έκτη (ΣΤ΄) τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στους Δελφούς (ξενάγηση στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο), στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (ξενάγηση στις υπόγειες στοές) και στη Γραβιά (ξενάγηση στο Χάνι της Γραβιάς).