Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Εκδρομή στην Ακρόπολη

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου οι Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού σχολείου Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας πραγματοποίησε εκδρομή στην Αθήνα και επισκέφτηκε την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα αναπτύχθηκε σε τρεις φάσεις.
Η πρώτη φάση περιελάμβανε εποπτικό υλικό (βίντεο, εικόνες και κείμενο μέσω Power Point) όπου έγινε παρουσίαση σχετική με τα Παναθήναια, την αρχιτεκτονική της Ακρόπολης και την παρουσίαση στοιχείων σχετικά με την ιστορία της Ακρόπολης και του Μουσείου.

Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την επίσκεψη στην Ακρόπολη, όπου τα παιδιά παρατήρησαν όσα είχαν ειπωθεί στο σχολείο, και την επίσκεψη στο Μουσείο όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Στην τρίτη φάση ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν και να γράψουν σχετικά με αυτά που τους εντυπωσίασαν κατά την επίσκεψή τους.
Με τα έργα και τις εκθέσεις των παιδιών θα πραγματοποιηθεί έκθεση στην αίθουσα του γυμναστηρίου και θα μπορούν οι υπόλοιπες τάξεις καθώς και οι γονείς να την επισκεφτούν

Ελιά, του ήλιου Θυγατέρα...

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγή Υγείας με θέμα "Ελιά του ήλιου η θυγατέρα" οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, βρέθηκαν σε ελαιώνα της περιοχής Δροσιάς. Παρατήρησαν τα λιόδεντρα, κατέγραψαν φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς του ελαιώνα, μάζεψαν καρπούς.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο όπου παρακολούθησαν τα στάδια επεξεργασίας της ελιάς και της παραγωγής λαδιού.
Με ερωτήσεις προς τους υπεύθυνους του ελαιοτριβείου ενημερώθηκαν για τους τρόπους παραγωγής λαδιού παλιότερα και σήμερα.
Συνειδητοποίησαν ότι το λάδι είναι το μοναδικό προϊόν που καταναλώνεται όπως ακριβώς παράγεται και ό,τι μας δίνει η ελιά αξιοποιείται (από τον καρπό ως τον πυρήνα της).
Οι μικροί μας ερευνητές είδαν, έμαθαν, συμπέραναν, χάρηκαν, γεύτηκαν, έπαιξαν!!!!

Εμψυχώτριες εκπ/κοί: Μπέμπελου Δέσποινα - Γιαννίτση Σταματία

ΠΗΓΗ: τοΔεκατοΚαλό