Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μαθητική Εφημερίδα









Στα πλαίσια του μαθήματος των νέων τεχνολογιών στο ολοήμερο, οι μαθητές κάθε μήνα εκδίδουν σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική μορφή την ¨Εφημερίδα του σχολείου"

"Χένσελ και Γκρέτελ" στη Λυρική Σκηνή

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 τα παιδιά της Γ΄τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν σε οπερέτα το παραμύθι "Χένσελ και Γκρέτελ", στη Λυρική Σκηνή.Ήταν μια διασκευή της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη. Πριν αρχίσει η παράσταση η κ. Ρουγγέρη έκανε μια μικρή εισαγωγή, με σκοπό να πει στα παιδιά με δυο λόγια τι θα παρακολουθήσουν, και πως όπως όλοι, όσοι συμμετείχαν για το ανέβασμα της παράστασης, το έκαναν με αγάπη και σεβασμό, την ίδια αγάπη και σεβασμό να δείξουν στους συντελεστές που κοπιάζουν και τα ίδια τα παιδιά με τη σειρά τους. Το θέαμα καθήλωσε τα παιδιά, που έβλεπαν πολλά από αυτά , για πρώτη φορά μια παράσταση που είχε πρόζα, είχε ζωντανή μουσική, ορχήστρα, τραγούδι και χορό.
Το παίξιμο δε των ηθοποιών τενόρων και σοπράνο, τα κοστούμια και τα σκηνικά που άλλαζαν συνεχώς ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τα παιδιά, τους γονείς που συμετείχαν, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.
ΠΗΓΗ: ΕΛΙΚΩΝΙΟ