Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Μουσικά Πρωινά


ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑ ΤΗΣ. ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΡΟΚΟ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Τα Χαμόγελα της Τρίτης








Οι μαθητές της Τρίτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ανθηδόνας μας έστειλαν την Εφημερίδα τους : Τα Χαμόγελα της Τρίτης

Όπως γράφουν : " Αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας εφημεριδούλα και την ονομάσαμε "Τα χαμόγελα της Τρίτης". Πέρσι στη Δευτέρα τάξη, θέλαμε να ξεκινήσουμε μια εφημερίδα άλλα δεν είχαμε αρκετό χρόνο γιατί τελείωνε η χρονιά. Και να φέτος που τα καταφέραμε! Βάλαμε τα δυνατά μας για να φτιάξουμε την εφημερίδα μας και ελπίζουμε να σας αρέσει."

Οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται...

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, για τη σχολική χρονιά 2009-2010 διοργανώνει σειρά Βιωματικών Εργαστηρίων Χορού και Κίνησης, Θεατρικού Παιχνιδιού, Μουσικής καθώς και Χρήσης των οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαίδευση.
Στόχος των εργαστηρίων είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί στα παραπάνω θέματα και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τους μαθητές τους, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός “ζωντανού” και

δημιουργικού σχολείου.
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε με το Θεατρικό Παιχνίδι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 και θα συνεχιστεί για όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι και 20 Μαρτίου 2010.
Περισσότεροι από 300 εκπαιδευτικοί από όλο το νομό μας έδειξαν την επιθυμία να δεσμεύσουν τις ελεύθερες ώρες τους για να επιμορφωθούν κι αυτό τους τιμά ιδιαιτέρως!
Τα εργαστήρια Χορού και Κίνησης, Θεατρικού Παιχνιδιού και Μουσικής διεξάγονται στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, ενώ τα εργαστήρια οπτικοακουστικών μέσων διεξάγονται στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.