Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Λαμψάκου στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία 3 – 12 – 2008, η Τρίτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου Νέας Λαμψάκου επισκέφτηκε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου το 1ο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας.

Τους μαθητές και τις δασκάλες τους, Δεδικούση Μαρία και Παπαγιαννούλα Αικατερίνη καθώς και τον διευθυντή του σχολείου τους υποδέχτηκε η διευθύντρια του Ειδικού σχολείου Παλαιού Βάνα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην αίθουσα τελετών του σχολείου όπου βρισκόταν οι μαθητές του Ειδικού σχολείου καθώς και μαθητές άλλων σχολείων με σκοπό να παρακολουθήσουν την προβολή σχετικής ταινίας.Μετά το καλωσόρισμα της διευθύντριας του Ειδικού σχολείου και την ενημέρωση για το ρόλο του Ειδικού σχολείου , οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία της οποίας το θέμα ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ένας μαθητής με κινητικά προβλήματα τόσο κατά την μετάβαση και αποχώρηση από το σχολείο, αλλά και κατά την παραμονή του σ΄αυτό. Αφού τελείωσε το Δημοτικό και μετά από έντονο προβληματισμό αποφάσισε να συνεχίσει το Γυμνάσιο σε Ειδικό σχολείο. Στη συνέχεια προβλήθηκαν εικόνες από τη σχολική ζωή και τις δραστηριότητες του Ειδικού Σχολείου.Στο κοινό διάλειμμα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία και να παραδώσουν στους μαθητές του Ειδικού σχολείου τις αφίσες που είχαν φτιάξει γι΄αυτά.


Στο τέλος έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και τον τρόπο εργασίας του Ειδικού σχολείου
Φεύγοντας οι μαθητές είχαν μάθει ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας με σεβασμό ,ανεξάρτητα από τις δυνατότητες ή τις αδυναμίες τους. Να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα των άλλων στη ζωή ΄στα όνειρα και στις ευκαιρίες, να αισθανόμαστε ζωντανοί και δημιουργικοί και να μην αφήνουμε την αρρώστια και το ατύχημα να γίνονται εμπόδιο στη ζωή.