Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

ΛΩΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ

Τα Δημοτικά Σχολεία Θεολόγου και Πισσώνα παρακολούθησαν την Δευτέρα στις 16 Φεβρουαρίου 2009 τη Θεατρική Παράσταση «το τραγούδι της Γης» από τη θεατρική Ομάδα Λώτινος Ήλιος στο Παγκράτι στο θέατρο Κορονέτ. Πρόκειται για παράστση με οικολογικό περιεχόμενο.

Ο ΛΩΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ εδώ και χρόνια ευαισθητοποιείται στο χώρο του παιδιού. Οι θεατρικές παραστάσεις που δημιουργεί, τα βιβλία που εκδίδει, οι σύμπακτοι δίσκοι (cd's) με τα παραμύθια, το διμηνιαίο περιοδικό για παιδιά έχουν όλα ως γνώμονα και οδηγό την αγάπη και το σεβασμό για το μαγικό παιδικό κόσμο.

Νοιώθοντας το τεράστιο δυναμικό που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, προσπαθεί να προσφέρει ό,τι καλύτερο προκειμένου το δυναμικό αυτό να το διοχετεύσουν σε κανάλια που οδηγούν σε ολοένα και υψηλότερους ποιοτικά στόχους.
Είναι αλήθεια ότι στις τρυφερές καρδιές των παιδιών υπάρχει μεγάλο δυναμικό αφοσίωσης και προσήλωσης σε ανώτερα ιδανικά. Αν προφυλαχθούν, καλλιεργηθούν και αναπτυχθούν σωστά, τότε σίγουρα το μέλλον τους και το μέλλον του κόσμου θα είναι ευοίωνο αφού αυτά αποτελούν τους μελλοντικούς ηγέτες.
Είναι επιτακτική ανάγκη για όλους μας, μέσα από το ρόλο που μας έχουν ορίσει οι επιλογές μας και η Ζωή να παίξουμε -ως μητέρα, πατέρας, δάσκαλος, παιδαγωγός, ψυχαγωγός κ.λ.π.- να κατανοήσουμε αυτόν τον ανώτερο προορισμό των παιδιών και να τους δώσουμε υψηλής ποιότητας ερεθίσματα και ευγενή ιδανικά.

Όταν μέσα στον γόνιμο αγρό της παιδικής καρδιάς, σπείρουμε τους σπόρους της Αλήθειας, της Καλοσύνης, της Ομορφιάς, τότε οι καρποί που θα θερίσουμε, θα είναι σίγουρα ένας κόσμος γεμάτος Αρετή, Δικαιοσύνη και Ειρήνη. Τον κόσμο που όλοι ονειρευόμαστε και ποθούμε.

Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας
Είναι ανάγκη οι νέοι να δέχονται παραστάσεις και εντυπώσεις όμορφες, έτσι ώστε ευθύς από την παιδική τους ηλικία να οδηγούνται ανεπαίσθητα στην αγάπη και τη μίμηση του καλού και στην τέλεια αφομοίωση μαζί του.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 17 - 181 21 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΤΗΛ.: 2105450698 - 6972 084999 - 6947 687133 - e-mail. info@lotinos-ilios.gr