Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Εκδρομή σε Δελφούς,Γαλαξίδι,Ιτέα

To 24o Δημοτικό Χαλκίδας επέλεξε τους Δελφούς, Ιτέα, Γαλαξίδι ως προορισμό ημερήσιας εκδρομής. Οι Δελφοί βρίσκονται στους πρόποδες του Παρνασσού, κοντά στην Άμφισσα. Εκεί θα θαυμάσετε το υπέροχο τοπίο που επέλεξαν οι αρχαίοι Έλληνες για να χτίσουν τον Ναό του Απόλλωνα και ένα από τα σημαντικότερα Μαντεία τους. Ο χώρος εξακολουθεί και σήμερα να εμπνέει όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και τους Ευρωπαίους, οι οποίοι επιλέγουν τους Δελφούς για διεθνείς συναντήσεις, αρχιτεκτονικά και αρχαιολογικά συνέδρια, όπως επίσης και για το Συνέδριο Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Η Ιτέα, το επίνειο της Άμφισσας, είναι ένα μικρό γραφικό χωριό στα νότια του Νομού Φωκίδας. Οι παραθαλάσσιες ταβέρνες και εστιατόρια προσφέρουν στους επισκέπτες εξαιρετικές γευστικές προτάσεις, θαλασσινές και μη.
Προς τα δυτικά θα βρείτε το Γαλαξίδι, μία πόλη που χτίστηκε από καραβοκύριδες και έχει καταφέρει να κρατήσει το παραδοσιακό της χρώμα μέχρι σήμερα. Το Γαλαξίδι υπήρξε ένα από τα σημαντικά εμπορικά λιμάνια της Ελλάδας κατά τον 18ο αιώνα. Τα πλοία του Γαλαξιδίου μετέφεραν εμπορεύματα από την Κεντρική Ελλάδα στην Ιταλία, την Ισπανία, ακόμη και της ακτές της Αφρικής. Περπατώντας στους πλακόστρωτους δρόμους του Γαλαξιδίου, θα αισθανθείτε ότι ταξιδεύετε σε παλαιούς χρόνους. Τα ανακαινισμένα κτήρια, οι κήποι με τα λουλούδια τους, τα μπαλκόνια και τα γραφικά παράθυρα με στολισμένα με τις δαντελένιες κουρτίνες δημιουργούν την ατμόσφαιρα μίας πόλης του 19ου αιώνα.