Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Εορτασμός εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου




Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιώντας την καθιερωμένη σχολική γιορτή, αλλά και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του δήμου Ληλαντίων, όπου και ανήκει.


Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009 οι μαθητές των Δ και Στ τάξεων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Χριστάκη Καλλιόπη και Καλαΐτζή Άννα-Μαρία παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στους συμμαθητές τους και στους γονείς τα γεγονότα της Ιταλογερμανικής κατοχής μέσα από τα μάτια των παιδιών της εποχής, ανεβάζοντας δυο θεατρικά σκετς:
• Τα παιδιά της κατοχής και
• Οι πιτσιρίκοι




Ενώ σχετική ομιλία εκφώνησε ο συνάδελφος κ. Τσουκαλάς Ευάγγελος
παίρνοντας το χειροκρότημα όλων των προσκεκλημένων.




Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι δάσκαλοι συμμετείχαν στη Δοξολογία που έγινε στο ναό του χωριού και στη συνέχεια στην κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του χωριού παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε η κ. Θεοδωρακοπούλου Μάρθα.
Στη συνέχεια ακολούθησε παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού και κατόπιν οι μαθητές των μεγάλων τάξεων μετακινήθηκαν με λεωφορεία του Δήμου για την κεντρική παρέλαση στο Βασιλικό με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.




(Δημοτικό Σχολείο Αφρατίου)


Δεν υπάρχουν σχόλια: