Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ





Στα πλαίσια του εορτασμού του προστάτου της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ το Δημοτικό Σχολείο Νέας Λαμψάκου επισκέφτηκε το αεροδρόμιο της πολεμικής αεροπορίας στην Τανάγρα.
Οι μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του αεροδρομίου και να γνωρίσουν τα μέσα και τους ανθρώπους, που αποστολή τους είναι η φύλαξη του εναέριου χώρου του Αιγαίου.
Στην αρχή οι μαθητές είδαν τύπους αεροσκαφών που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην αναχαίτιση και τη δίωξη εχθρικών αεροσκαφών και τώρα έχουν παροπλιστεί.
Στη συνέχεια γνώρισαν τους τύπους των αεροσκαφών F 16, FANTOM, A7 CORSAIR, MIRAZ – 2000 και MIRAZ 2000-5 ,που σήμερα πετούν και αναχαιτίζουν όσους παραβιάζουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μπούν στο πιλοτήριο ενός MIRAZ και να δουν τα όργανα πλοήγησης και χρήσης των οπλικών συστημάτων.
Ακολούθησε η ξενάγηση σε φωτογραφική έκθεση με θέμα την ιστορική διαδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας και εικόνες από το σημερινό της έργο.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρουσιαζόταν τα οπλικά συστήματα που σήμερα χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη , καθώς και τα μέσα αυτοπροστασίας τόσο των αεροσκαφών όσο και των πιλότων.
Στο τέλος οι μαθητές γνώρισαν τα συστήματα αεράμυνας , ραντάρ, πυραύλους και αντιαεροπορικά πυροβόλα-πολυβόλα που προστατεύουν αεροδρόμια και άλλους ζωτικούς χώρους.
Στο τέλος οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι γεμάτοι περηφάνια για τους ανθρώπους που μέρα –νύχτα με κάθε καιρό φυλάνε τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας για να μπορούμε εμείς ασφαλείς να ασχολούμαστε με τις ειρηνικές ασχολίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: