Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Πάρε το μήνυμα, όλοι μαζί μπορούμε

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, δημιούργησαν ταινία με τίτλο «Πάρε το μήνυμα, όλοι μαζί μπορούμε» και ταξιδεύει ήδη για τον Πύργο της Ηλείας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη διεθνής γιορτή της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας, της Camera Zizanio, από τις 10 ως τις 18 Δεκεμβρίου, παράλληλα με το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.





Πρόκειται για μια ταινία 11 λεπτών με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου. Τα παιδιά παρουσιάζουν στην ταινία αιτίες ρύπανσης του περιβάλλοντος και προτείνουν λύσεις, με μικρά σκετσάκια και τραγούδια. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι δημιούργημα των μαθητών, ενώ υπάρχουν ακόμα δυο μουσικά κομμάτια με σαξόφωνο και ακορντεόν που παίζουν δυο παιδιά. Η μουσική της ταινίας είναι γνωστό Βελβεντινό τραγούδι.




Και λίγα λόγια για την Camera Zizanio όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της:
«Φέτος η Camera Zizanio γιορτάζει τα 10 χρόνια της απόλυτα πετυχημένης διεθνούς πορείας της και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες υπόσχεται να είναι πιο λαμπρή από ποτέ. Γι αυτό μην την χάσετε!
Στα δέκα χρόνια της παρουσίας της Camera Zizanio στην Ελλάδα φαίνεται να εδραιώνει έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους: να αναπτύξει την οπτικοακουστική δημιουργία των νέων στην Ελλάδα και να την κάνει ένα βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Πέρσι οι συμμετοχές στο Ελληνικό τμήμα της Camera Zizanio ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν τις 77 (από 60 πρόπερσι).
Νέο ρεκόρ σημείωσαν και οι διεθνείς συμμετοχές που έφτασαν τις 390! Προέρχονται από 27 χώρες της Ευρώπης και σηματοδοτούν μια διεύρυνση της διεθνούς μας οικογένειας.
Ας τονιστεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κανένα πρόγραμμα κατευθυνόμενο κεντρικά σε εθνικό επίπεδο και όλη η δουλειά στηρίζεται σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες σχολείων, εκπαιδευτικών ή παιδιών.»





Δεν υπάρχουν σχόλια: