Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

« Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ »





Ο « κύκλος με την κιμωλία » που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο « Άνεσις », αφηγείται την ιστορία της Γρούσας , μιας φτωχής υπηρέτριας , που εργάζεται στο αρχοντικό του πρίγκιπα Καζμπέκι και αναγκάζεται να περισώσει τον διάδοχο του θρόνου Μιχαήλ, ένα νεογέννητο μόλις τεσσάρων μηνών , όταν τον εγκαταλείπει η μητέρα του στη βιασύνη της να σώσει τη ζωή της και τα πλούτη της από τους επαναστάτες που εισβάλλουν στο παλάτι.
Η Γρούσα καταφεύγει στα βουνά για να σώσει τη ζωή του πρίγκιπα, που στην αρχή της είναι βάρος, αλλά στη συνέχεια μαθαίνει να τον αγαπά σαν πραγματική μητέρα. Έπειτα από πολλά χρόνια η αληθινή του μητέρα αναζητά το μικρό Μιχαήλ κι έτσι τίθεται το ζήτημα της κηδεμονίας του μπροστά στον τοπικό δικαστή.
Εκείνος διαλέγει το δρόμο της Σολομώντειας λύσης, δηλαδή το παιδί μέσα σε ένα κύκλο με κιμωλία και οι δύο διεκδικήτριες να του τραβούν τα χέρια για να έρθει προς το μέρος αυτής που θα κερδίσει. Στο σημείο αυτό θριαμβεύει η αληθινή μητρική αγάπη της Γρούσας, που προτίθεται να σταματήσει να τραβά το μικρό Μιχαήλ βλέποντάς το να πονάει.
Πρόκειται για μια ιστορία για την απέραντη κι αληθινή αγάπη, συνθέτοντας ένα πολύ ωραίο και διδακτικό παραμύθι με αιώνιες αρχές και αξίες.
Την άρτια σκηνοθετημένη και διεκπεραιωμένη παράσταση παρακολούθησαν την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 η Γ΄ τάξη, η Δ΄ τάξη και το 3ο τμήμα της Εʼ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: