Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ‘ΖΥΜΗΣ ΨΑΧΝΩΝ’

Με τη συμμετοχή των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών, οι οποίες συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους και τη διευθύντρια του σχολείου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη και στους δύο χώρους της επιχείρησης της ‘Ζύμης Ψαχνών’.

Αρχικά οι μαθητές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Δοκό. Εκεί ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στους χώρους της εταιρίας από την υπεύθυνη προσωπικού.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων που χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους διατροφή.

Δόθηκαν σε όλους τους μαθητές και δασκάλους συσκευασίες φύλλων κρούστας ως ενθύμιο της επίσκεψής τους αλλά και ως ευκαιρία να δοκιμάσουν τα φρέσκα προϊόντα της εταιρίας.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο δεύτερο εργαστήριο της ‘Ζύμης Ψαχνών’ στην Καστέλα. Τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από υπάλληλο της εταιρίας αλλά και από έναν από τους ιδιοκτήτες, τον κ. Χαράλαμπο Κωνσταντάκη. Είδαν τη διαδικασία παρασκευής ζυμαρικών καθώς και ποικίλων πιτών. Ενημερώθηκαν για την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, δοκιμάζοντας μάλιστα με μεγάλη όρεξη τη σοκολάτα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των τόσο νόστιμων κρουασάν!






Η αυτοματοποίηση των εργασιών σε όλα τα στάδια παραγωγής εντυπωσίασε τους μαθητές. Εντύπωση επίσης προκάλεσε η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους χώρους της εταιρίας.


Ήταν ένα ευχάριστο και … νόστιμο διάλειμμα από την σχολική πραγματικότητα που μαθητές και δάσκαλοι απόλαυσαν.