Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008

Οι μαθητές της Στ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών και του 1/θ Δημοτικού Σχολείου Κοντοδεσποτίου συμμετέχουν στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Συμμετοχή του 1/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κοντοδεσποτίου και της ΣΤ′ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες


Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα η ΣΤ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Ψαχνών και το 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κοντοδεσποτίου, με την εποπτεία των δασκάλων τους, αποφάσισαν να συμβάλλουν ενεργά στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.
Έτσι έγιναν οι απαραίτητες επαφές με το πρόγραμμα του δήμου Μεσσαπίων « Βοήθεια στο Σπίτι », το οποίο αναλαμβάνει τη στήριξη και βοήθεια ηλικιωμένων ανθρώπων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει υπό την ευθύνη του 150 περίπου άτομα διασκορπισμένα σε όλες τις κοινότητες των ορίων του.
Με υλικά που αγοράστηκαν από τους υπευθύνους του προγράμματος αποφασίστηκε να φτιαχτεί για κάθε ηλικιωμένο μία εορταστική συσκευασία που θα περιλαμβάνει μία ευχετήρια κάρτα, ένα κουτί με πασχαλινά κουλούρια και μία μικρή εκκλησιαστική εικόνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο οι κάρτες όσο και τα κουτιά και οι εικόνες έγιναν από τους 18 μαθητές των προαναφερθέντων σχολείων, οι οποίοι αφιέρωσαν αρκετό χρόνο από το σχολικό τους πρόγραμμα. Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι φτιάχτηκαν 150 κομμάτια από τα παραπάνω αντικείμενα, ώστε να παραλάβουν όλα τα μέλη του προγράμματος ένα πασχαλινό δώρο. Τα κουλούρια ήταν μία ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών.


Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κοντοδεσποτίου κατασκευάζουν 150 κάρτες για να μοιραστούν στους ηλικιωμένους.Με κέφι και οργάνωση η εργασία προχωράει!Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών την ώρα της εργασίας τους.

Οι μαθητές κατασκευάζουν ξεχωριστά τη βάση και το καπάκι της συσκευασίας στην οποία θα τοποθετηθούν κουλούρια

Μόνοι τους επεξεργάζονται τα υλικά για να φτιάξουν εικόνες σε κομμένους σε φέτες κορμούς δέντρων.
Πρέπει να πούμε πως, πέρα από τη φιλανθρωπική πλευρά, οι μαθητές εξασκήθηκαν σε ένα πλήθος κατασκευών, ενώ γνώρισαν την τεχνική της κατασκευής και παλαίωσης εκκλησιαστικών εικόνων.
Σημαντική στιγμή του προγράμματος ήταν όταν οι μαθητές των δύο σχολείων που συμμετείχαν σε αυτό συναντήθηκαν. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοδεσποτίου, όπου έγινε ανταλλαγή πασχαλινών δώρων και καρτών. Έτσι οι μαθητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους, έπαιξαν και αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους από αυτή τους τη φιλανθρωπική τους δραστηριότητα.Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε τις θερμές ευχαριστίες όχι μόνο των υπευθύνων του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ αλλά και από τους ίδιους τους ηλικιωμένους, αφού τα ίδια τα παιδιά παρέδωσαν ένα μικρό μέρος των εορταστικών συσκευασιών.